Hava Durumu

Başbakan off-shore iddialarına açıklık getirdi

ABD ziyareti öncesi havalimanında konuşan Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde 'Paradise belgeleri' adı altında dünya gündemine oturan 'off-shore ' iddialarında adının geçmesine açıklık getirdi. Yıldırım "Bu söylenenler yeni değil.Bizim gizli saklı işimiz yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan off-shore iddialarına açıklık getirdi

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye hareketi öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde 'paradise paper' adı altında dünya gündemine oturan ve dünya genelinde 120 politikacı ve iş adamının Malta'da bulunan gizli 'off-shore' hesaplarını ifşa eden belgelerde adının geçtiği iddialarına da yanıt verdi.

Asıl mesleğinin gemi inşa ve makine mühendisi olduğunu hatırlatan Yıldırım "Hayatım boyunca bu işi yaptım. Siyasete başlayınca da evlatlarıma bıraktım. Onlar kendi işini ben kendi işimizi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma tavsiyem oldu, devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir, dünyanın her yerinde iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok, burada iş çeviriyorlarmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.Benim dokunulmazlığım var ama çocukların yok. Buradan davet ediyorum. Her türlü soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle de istiyorum. Hiç kimsenin yanlış bir iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez." dedi.

BU BİLGİLEREE HERKES ULAŞABİLİR

Türkiye ve başka ülkede bir kişi hakkında ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak istendiğinde 2 dolar ödeyerek herkesin internet üzerinden bunu temin edebileceğini kaydeden Yıldırım "Bunların sır özelliği yok. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu iddia yeni de değil, bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi" ifadelerini kullandı.

GÜVENCE VERMEK SÖZ KONUSU DEĞİL

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinde dün başlayan normalleşme sürecine de değinen Yıldırım "ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklama üzerine Türk Büyükelçiliği de karşı açıklama yapmıştır. Açık ve seçik herhangi bir yoruma gerek olmayacak şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılama ve tutuklama işlemleri var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. ABD'ye güvence vermek onlardan güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz" dedi.

ABD 'GÜVENCE ALDIK' DEMİŞTİ

ABD Türkiye Büyükelçiliği dün yaptığı açıklamada "Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz. Ayrıca, Türk hükümetinden yerel çalışanlarımızın kendi resmi görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmayacakları veya tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence de alınmıştır. Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyetine ilişkin önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir" ifadelerini kullanmış, Dışişleri Bakanlığı da bu iddiayı reddetmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.