Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: Bedelini binlerce kez ödedik

Meclis'teki 15 Temmuz oturumunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İstiklalin bir bedeli var. Bu bedeli binlerce kez ödedik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım: Bedelini binlerce kez ödedik

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla TBMM'de özel gündemli toplantı düzenleniyor. İlk olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman kürsüde konuşma yaptı. Daha sonra ise AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıktı. 

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün burada yeniden bir araya gelebiliyorsak şehitlerimiz, gazilerimiz ve büyük Türk milletine borçluyuz. 15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz milli iradenin teslim alınamayacağının 7 düvele ilan edildiği gündür. 

BEDELİNİ ÖDEDİK

Milletimiz ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı. 15 Temmuz gecesi ihanetin en şiddetlisini yaşadık. İstiklalin bir bedeli var. Bu bedeli binlerce kez ödedik. O gece Meclis darbeye boyun eğmedi. Gazi bir millete gazi Meclis yakışır. Milletvekillerimiz o gece parti kimliklerini bir kenara bırakıp demokrasiye sahip çıktı. Milletimiz de o gece Meclis'ine ölümüne sahip çıktı. Milletvekillerimiz nasıl o gece milli iradeye davetsiz çıktıysa 15 Temmuz'un her yıldönümünde de aynı ruhla bu çatı altında buluşulmalıdır. O gece milletin kahraman evlatları ellerinde bayrak dillerinde Allah nidalarıyla ölüme koştu.

ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ

O gece Ahmet Mehmet yoktu. Ayşe Fatma yoktu. 80 milyonun adı vatandı bayraktı istiklaldi. 1915'te Çanakkale'yi geçemeyen gafiller 2016'da İstanbul Boğazını geçeceğini mi zannetti. Siz bu aziz milleti hiç tanımamışsınız. Siz kalleş oldukça biz daha çok kardeş olacağız. Siz kelepçeler vurdukça biz daha çok kenetleneceğiz. Karanlık çevreler milletin sağduyusuyla kaybolmuştur. Türk ordusu bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.