Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan deprem açıklaması!

Ege depreminin ardından açıklamada bulunan Başbakan Binali Yıldırım, terk edilmiş 3 binanın yıkıldığını, 32 binada ise hasar olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım'dan deprem açıklaması!

Başbakan Yıldırım, "Deprem sonrası iletişimde kesinti olmaması önemli" açıklamasında da bulundu.

Ege'de 6.5'lik deprem sonrası hasar tespitiyle ilgili de bilgi veren Başbakan Yıldırım, "Deprem sonrası kesin durum tespiti şu şekildedir, Bodrum'da kullanılmayan, terk edilmiş 3 yıkık bina vardır. 32 binada nispeten ağır hasar var ve bunun dışında da başkaca bir hasar söz konusu değildir" şeklinde konuştu. 

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Yunanistan'a ve Yunan halkına geçmiş olsun diyorum. Acılar komşularla ortaktır. Sevinçler de ortaktır. Dolayısıyla komşumuzun acısını paylaşmak, komşuluğun gereğidir. Yunan halkına da geçmiş olsun. Yöneticilerine de bu vesileyle selamlarımızı iletiyoruz. Allah böyle büyük afetlerle bir daha memleketimizi imtihan etmesin diyoruz."

TÜM TÜRKİYE'YE DEPREM UYARISI 

Deprem konusunda tüm Türkiye'ye uyarıda bulunan Başbakan Yıldırım, "Depremle yaşamanın yollarını mutlaka bulmalıyız" dedi. 

500 BİN YENİ BİNA YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise,  Bakanlar Kuruluna sundukları yeni programa göre Türkiye'de her yıl 500 bin yeni bina inşa edeceklerini belirterek "Türkiye'de 99 yönetmeliği öncesinde yapılan yaklaşık 7 buçuk milyon yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız. Bunların yıkılması lazım. Senede 500 bin konutu değiştirmek üzere bir program hazırlayarak 15 yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Biz işe başlarız, bizden sonra gelenler devam ettirirler ve 15 yıl sonra Türkiye'deki tüm yapı stoğu sağlam hale gelir. Bunun alt yapısını, kanuni mevzuatını, finansman kaynaklarını, rezerve olanlar hususundaki tıkanıklıkları tek tek çalışarak Bakanlar Kuruluna sunumumuzu yaptık. Sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere bütün ekip bunu doğru buldular. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuyla paylaşacağız ve icraatlara da başlayacağız. Yılda 500 bin konut değiştirilecek, bunun 200 bini İstanbul'da, 300 bini Anadolu'da olacak" diye konuştu.

Bakan Özhaseki, Bodrum'da yaşanan depreme dair ise, "Ege Denizi'nin depremsellik riski açısından önemli bir yer olduğunu herkes biliyor; bu nedenle o bölgelerde yapılaşma izinleri de mahdut ve sınırlı tutuluyor. Eğer belediyeler bunu delmişlerse bir takım sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bodrum'daki olay 6 şiddetinde Allah'tan bir can kaybı olmadı. Buna seviniyoruz ama o bölgelerde tekrar deprem olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle oradaki belediye başkanı arkadaşlarımızdan yapılaşma izni konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.