Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan Nurettin Yıldız'a: Deli saçması...

Nureddin Yıldız'ın skandal ifadelerine bir tepki de Başbakan Yıldırım'dan geldi.  "İnsanlara korkuyla din anlatılmaz" diyen Yıldırım, "Mikrofonu alan konuşuyor. Deli saçması şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım'dan Nurettin Yıldız'a: Deli saçması...

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sosyal medyada yayılan bir videoda yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam'a göre 'halvet' şartlarının oluşacağını söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkındaki bir soruya da yanıt veren Başbakan Yıldırım, milletin değerleriyle, duygularıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Din hakkında konuşacak bellidir, Diyanet İşleri Başkanı, Din İşleri Yüksek Kurulu. Yalan yanlış, eksik gedik bilgilerle kalkıp 'Kadınlarla erkekler asansörde bir arada çıkarsa şöyle olur, böyle olur...' Deli saçması şeyler bunlar" dedi.

KİMSE DİN HAKKINDA AHKAM KESMESİN

"İslam kolaylık dinidir. İnsan aklına, mantığına uymayan hiçbir şey İslam'a da uymaz" diyen Yıldırım, "Bu kadar açık. Hurafelerle, temeli, mesnedi olmayan bilgilerle hiç kimse din hakkında yargılama yapmasın, ahkam kesmesin" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.