Hava Durumu

Başbakan Yıldırım, Recep Altepe'yle görüştü

Bursa, Ankara, Balıkesir belediye başkanlarının görevden çekilmeleri için iktidar partisi süreci hızlandırarak başkanlarla birebir görüşme gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım, Recep Altepe'yle görüştü

İktidar partisi istifa etmekte direnen belediye başkanları için süreci hızlandırdı. Ankara, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Düzce ve Niğde belediye başkanlarından ilk adım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten gelmişti. Dün de Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan görevi bıraktığını açıkladı

En çok merak edilen isimler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek ise henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebini uygulamaya geçirmedi.

Melih Gökçek istifanın sinyallerini verirken, Başkan Altepe geçtiğimiz günlerde bir açılışta yaptığı konuşmada "Bizi siz seçtiniz, destek verdiğiniz sürece hizmetlerimize devam edeceğiz" diyerek görevi bırakmayacağının mesajını verdi.

Erdoğan Polonya dönüşünde yaptığı açıklamada ilk kez açık bir şekilde bu başkanların görevi bırakmaması halinde sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

İktidar partisi süreci hızlandırmak için atağa geçti. Süleyman Soylu'nun bir hafta önce Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarıyla görüştüğü öğrenildi.

Başbakan Yıldırım, 14 Ekim'de Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la, dün de Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'yle görüştü. Yıldırım'ın bu görüşmelerde direnmenin yanlış olduğu, bunun sürece zarar vereceğini belirttiği öğrenildi.

Kulislerde ise Gökçek'in direnmesinin diğer iki başkanların da kararını etkilediği, Gökçek'in istifası halinde durumun daha çok netleşeceği konuşuluyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.