Hava Durumu

Başkan Aktaş, Bursa'daki koronavirüs rakamlarını açıkladı!

Bursa'nın koronavirüs tablosuna ilişkin açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş, "Bursa'da yaklaşık 5 bin 300 vakamız, 160 civarında da vefat var" dedi. Başkan Aktaş, 20 Mayıs'ta yaptığı açıklamada 160 ölüm hadisesinin yaşandığını, 5000 civarında da vakanın tespit edildiğini belirtmişti. Aradan geçen 22 günlük süre zarfında yaklaşık 300 yeni vakanın tespit edildiği, can kaybının ise yaşanmadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş, Bursa'daki koronavirüs rakamlarını açıkladı!

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) organizasyonuyla düzenlenen webinarda Güney Kore'de COVID-19 pandemi sürecinin yönetimi ele alındı. Seminerde tecrübe paylaşımı ve pandemi sonrasındaki normalleşme sürecinde Türkiye ile Güney Kore arasında kurulabilecek iş birliği fırsatları da görüşüldü. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim'in yönettiği seminere T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, THY Güney Kore Direktörü Mehmet Gurulkan, Seul Ticaret Müşaviri Ayşe Ferdağ Tekin konuşmacı olarak katıldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ülkemizdeki diğer 25 Kalkınma Ajansı yöneticileri ve uzmanlarının yanı sıra Eskişehir, Bilecik ve Bursa'dan üniversiteler, kamu ve özel sektör temsilcileri toplantıyı ilgiyle takip etti. BEBKA Genel Sekreteri Gerim'in COVID-19 pandemi sürecinde yaşananları, alınan tedbirleri ve dinleyicilerden gelen soruları katılımcılara yönelttiği program izleyicilerden ve dinleyicilerden tam not aldı.

BURSA RAKAMLARINI VERDİ

Açılış konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda sağlıkla ilgili çok önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları kaydetti:
"İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa gibi çok gelişmiş Avrupa ülkelerinin çok ciddi sıkıntılara düştüğü günlerde yoğun bakımlarımız hiçbir zaman için kritik seviyeye ulaşmadan bu süreci geçirdik. Bursa'da yaklaşık 5 bin 300 vak'amız, 160 civarında da vefat var. Entübe hastamız yok denecek kadar az. Bu sürecin sorunsuz geçirilmesi için önlemler alındı, çark tamamen durmadı. Sokağa çıkma yasağında bunu fırsata çevirerek Bursa'da önemli düzenlemeler yaptık, yolları düzenledik. Cumhurbaşkanımız ile de bir görüşmemiz olacak yerli otomobil ile alakalı çok kısa bir süre içerisinde girişim yapılacak. Sanayi kültürü olan Bursa'nın bu yeni hamleler ile yüksek teknolojiye evrilmesi noktasıyla da bunun önemli bir altyapı oluşturacağını düşünüyorum."

YÜZLERCE YENİ VAKA VAR, VEFAT YOK

Başkan Aktaş, Bursa'nın koronavirüs tablosuna ilişkin 20 Mayıs'ta yaptığı bilgilendirmede virüs kaynaklı 160 ölüm hadisesinin yaşandığını, 5000 civarında da vakanın tespit edildiğini söylemişti. Başkan Aktaş'ın yeni açıklamasıyla aradan geçen 22 günlük süre zarfında Bursa'da yaklaşık 300 yeni vakanın tespit edildiği ortaya çıkmış oldu. Türkiye geneli vefat sayıları 18-25 arası seyrederken, Bursa'da son 22 günde koronavirüs kaynaklı can kaybının yaşanmadığı da belirlendi.

---------------

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.