Hava Durumu

Başkan Aktaş: 'Bursa'yı güzel günler bekliyor'

Yeni yatırımlarla Bursa'nın hak ettiği değeri bulacağını ifade eden Başkan Aktaş, kentin İstanbul'a yakın olmasının ciddi bir avantaj olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş: 'Bursa'yı güzel günler bekliyor'

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nun Bursa ayağı, Dobruca Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Üç aşamada yapılan foruma ilk etapta belediye başkanları, teşkilat yöneticileri ve üyeleri, sonrasında da iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı.

"İSTANBUL ÇOK CİDDİ AVANTAJ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 'Şehrim 2023' programında Bursa için bir vizyon çizildiğini hatırlatarak, 'Şehrin Ekonomik Beklentileri Forumu' ile birlikte çıkan sonuçların da yöneticiler için yol gösterici nitelikte olacağını söyledi. Bursa'nın tüm özellikleriyle çok yönlü bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, hizmete alınacak yatırımlarla şehrin hak ettiği değeri bulacağını ifade etti. Bursa'daki tüm dinamiklerin, sanayicilerin, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin ve diğer kurumların beklenti ile öngörülerini ortaya koymasının önemine değinen Başkan Aktaş, "Burası bir sanayi şehridir. Artık nitelikli, katma değeri yüksek sanayiye ihtiyacımız var. Şehrimizin gelişen yönlerinden bir tanesi de turizmdir. Her ne kadar İstanbul'a yakın olmak dezavantaj gibi gözükse de bence çok ciddi avantaj sağlıyor. Otoyol ve hızlı tren yatırımlarıyla yakın gelecekte çok daha önemli noktada olacağımıza inanıyorum. İlçe belediyeleriyle birlikte gerçekleştireceğimiz yatırımlarla Bursa'yı güzel günler bekliyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Şehrin değişim ve dönüşümünü sağlamalıyız. Bunları yaparken her kesime kulak vermeye devam ediyoruz" dedi.

"ÇIKAN SONUÇLAR YOL GÖSTERECEK"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman ise, 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' projesini birkaç aydır sürdürdüklerini, 60'tan fazla bölgede yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını anlattı. Toplantı hakkında katılımcılara bilgiler veren Fatma Salman, Bursa'daki stratejinin üç aşamadan oluştuğunu, teşkilatların ardından iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle bir araya geldiklerini dile getirdi. Aynı soruları daha sonra sokakta dolaşan vatandaşlara da sorduklarını söyleyen Salman, "Aldığımız sonuçlarla oluşturduğumuz taslak raporu bakan ve milletvekillerimize sunarak, onların da görüşlerini alıyoruz. Ardından tüm verileri cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza aktarıyoruz. Tüm şehirlerde çalışmalar bittikten sonra veriler, cumhurbaşkanımız tarafından rapor halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Veriler sadece raporda kalmayacak. Sonuçlar ilgili bakanlık ve kurumlara iletilerek, takip edilecek. Yazılacak her bir kelimenin Bursa için önemli olduğunu düşünüyoruz. Mikro ekonomik verilerin, makroekonomik verileri de etkilediğini biliyoruz. Çıkan sonuçlar önümüzdeki çalışmalara yol gösterecektir" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da geçtiğimiz haftalarda Bursa'da 'Şehrim 2023'; vizyonuyla gelecekte nasıl bir şehirde yaşanmak istenildiğini konuştuklarını, son toplantıyla da şehrin gelecekteki ekonomik beklentilerini teşkilat ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ettiklerini belirtti. Türkiye'nin her anlamda geliştiğini kaydeden Salman, Bursa'nın süreçte en önemli dinamiklerden biri olduğunu, çalışmanın şehre ve ülkeye değer katacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.