Hava Durumu

Başkan Aktaş duyurdu: Toplu ulaşımda zorunlu olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarından itibaren pazar yerleri marketler gibi toplu şekilde bulunan alanlarda maske takması zorunlu olacaktır" açıklamasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından maske takmayanların toplu ulaşım araçlarına binemeyeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş duyurdu: Toplu ulaşımda zorunlu olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Salgın geçen kadar kurallara harfiyen uymanın hayati öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, alınan bir dizi önlemi de açıkladı.

Erdoğan, "Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara bu gece yarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizi belli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz. Yarından itibaren pazar yerleri marketler gibi toplu şekilde bulunan alanlarda maske takması zorunlu olacaktır. En az 3 adım mesafe kuralına uymayana ceza verilecek. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Koronavirüs salgınına karşı devletimiz tedbirleri artırdı. Yarından itibaren Bursa'ya giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. #20yaş altı gençlerimiz de 65 yaş üstü büyüklerimiz gibi dışarı çıkamayacak. Toplu ulaşım, pazar ve marketlerde maske takmak zorunlu olacaktır." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.