Hava Durumu

Başkan Aktaş hesabını biliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 1 yılı geride bırakan Alinur Aktaş, uyguladığı tasarruf önlemleri ile belediyeyi batmaktan kurtarırken, bütçeyi dengelemek için de önemli projeler hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş hesabını biliyor!

TASARRUF ETTİ

Göreve geldikten sonra tasarruf önlemleri kapsamında zarar eden BURFAŞ'a el attıklarını belirten Başkan Aktaş, "BURFAŞ'a ait 17 işletmeyi kapattık. Buna rağmen bu işletmelerden sağlanan gelir neredeyse değişmedi. Ancak burada çok büyük bir israf ve zararın önüne geçtik" dedi.

'KREDİ ÇEKTİK'

Belediyenin borç batağında olması nedeniyle planladıkları bazı büyük projeleri henüz gerçekleştiremediklerini belirten Aktaş, "Belediye personelinin iki aylık maaşını kredi çekerek ödedik. 13 milyon TL açık verecek olan bütçe ekonomik krizle birlikte 90 milyon TL'ye çıktı" diye konuştu.

ARAPLARLA TEMAS

Belediyeyi düze çıkarmak için kolları sıvadıklarını belirten Aktaş, "Başköy'de mera olarak belediyeye geçen araziyi, arsa haline getirip satacağız. Buradan gelen kaynakla bütçeyi dengeleyeceğiz. Tabakhaneler bölgesini turizm merkezi haline getirmek için de Araplarla görüşüyoruz" dedi.

YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISINDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.