Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan çok özel açıklamalar... Hanlar Bölgesi için tarih verdi!

Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar düzeyinde yaptığı temaslarla son yıllardaki "Bursa Ankara'dan yeterli desteği alamıyor" algısını tamamen değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bizim tek derdimiz Bursa. Bursa için bir çivi daha fazla nasıl çakarız onun hesabını yapıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2020 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2020 06:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş'tan çok özel açıklamalar... Hanlar Bölgesi için tarih verdi!

Turgay Akbulut

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, YeniDönem gazetesini ziyaret etti. Genel Müdür İbrahim Öge, Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut ve İnternet Müdürü İsmail Arslan'la bir araya gelen Başkan Aktaş, projeler hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Bursa'yı her alanda daha yaşanabilir kent haline getirmek amacıyla özellikle bu dönem kentin merkezi bütçeden daha fazla kaynak alabilmesi için Bursa-Ankara arasında adeta mekik dokuyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu çabalarının meyvelerini de toplamaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan peş peşe gelen yatırım müjdelerinin ardından Ulaştırma Bakanlığı'ndan da Bursaray Emek Hattı'nın Şehir Hastanesi'ne uzatılması projesi için destek sözü alan Başkan Aktaş, bu desteklerin sözde kalmayacağını, yıl sonuna kadar tüm yatırımlarda fiziki gerçekleşmenin gözleneceğini kaydetti.

HANLAR BÖLGESİ'NDE YIKIM BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın vizyon projelerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bursa ziyaretinde müjdelenen Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi çevresinin açılmasıyla ilgili proje için tarih verildi.

Hanlar Bölgesi projesinin konuyla ilgili ilgisiz herkesi çok heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Aktaş, "İnşallah 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ilk binalarımızın yıkımını gerçekleştireceğiz. İlk binalar diyorum çünkü bu sayı 5 olabilir, 7-8 olabilir. Yıkım 18 - 22 Ağustos olabilir ama 31 Ağustos'u geçmeyecek. Görüşmelerimiz sürüyor.  Kamu binalarıyla ilgili anlaşmalar yapıldı, özel binalarla ilgili anlaşma yaptıklarımız var. Bu projeden Cumhurbaşkanımız da ciddi heyecan duydu. Bu konunun orayı tarih adasına çevirecek bir konu olduğunu kendisi de ifade etti" diye konuştu.

T2'DE İHALE EN GEÇ 31 AĞUSTOS

Başkan Aktaş, genel seçimler, ardından yaşanan döviz türbülansı ve müteahhit firmanın Bakanlığa yaptığı tasfiye talebi yüzünden son 2,5 yıldır fazla mesafe alamadıkları T2 tramvay hattında da sürecin hızlanacağını söyledi.

Bu süreçte cadde sakinlerinin sorunlarının giderilmesi, üst geçitlerin tamamlanması noktasında bazı çalışmalarının olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, "Toplamda 8100 metre uzunluğunda ve 700 metresi yer altında olan bir hat. Bu hattın tamamlanarak, T1 hattı ile entegre edilmesi için süreci hızlandırdık. İkmal ihalesi en geç 31 Ağustos 2020'ye kadar bitecek. 2021 sonu itibariyle de hiçbir eksiği, aksağı kalmaksızın T1'e entegre ederek hizmete açmak istiyoruz" dedi.

3 YENİ MİLLET BAHÇESİ

Başkan Aktaş, konuşmasında 3 yeni millet bahçesinin daha müjdesini verdi. Özellikle Çelik Palas Oteli'nin arkasındaki 39 dönüm alan üzerine yaklaşık 30 yıl önce yapılan ve atıl halde kalan ek binaların kaldırılacağını dile getiren Başkan Aktaş, binaların 30 Eylül 2020'ye kadar yıkılacağını vurguladı. Bölgede ticari rantın yüksek olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, hiçbir ticari ranta yol açmadan alanı millet bahçesi olarak Bursa'ya kazandıracaklarını açıkladı.

Yine Doğanbey TOKİ konutlarının bulunduğu alana kazandırılacak millet bahçesi yapım ihalesinin en geç 31 Ekim 2020'ye kadar gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Aktaş, hem Yıldırım hem de Osmangazi ilçesini yakından ilgilendiren Gökdere Millet bahçesi ile ilgili projenin 20 güne kadar bitirileceğini, 31 Aralık 2020'ye kadar da ihalesinin yapılacağını vurguladı.

BEY SARAYI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!

Osmanlı'nın ilk sarayı olan ve halen üzerinde Orduevi bulunan Bey Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması ile ilgili çalışmalarda da sona geldiklerini ifade eden Başkan Aktaş, "Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa. Osmanlı'nın ilk sarayı da Bey Sarayı. Şuan orduevinin olduğu alanda. Bununla alakalı süreç de başladı. Bu konudaki destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanımıza, Milli  Savunma Bakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve kuvvet komutanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Orduevi buradan taşınacak ve şehir adına önemli bir adım atılacak" dedi.

TRAFİKTE ÇÖZÜM ÇOK YÖNLÜ

Ulaşım sorununu öncelikli gündem maddesi olarak ele aldıklarını belirten Başkan Aktaş, konuyu sadece Acemler özelinde ele almanın başka sorunları gündeme getireceğini, ulaşım sorununu çok yönlü olarak ele aldıklarını söyledi. Kavşak düzenlemeleri, yeni yollar, raylı sistemde sinyalizasyon optimizasyonu, yeni raylı sistem yatırımları gibi birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Farklı ortamlarda dile getirdim. Bursa'ya isterseniz 10 katlı yollar yapalım yine de yeterli olmayacaktır. Nüfusu 3 milyonu aşan kentte konuyu bir bütün olarak ele almalıyız. Toplu taşımayı konforlu hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında mesai saatlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Valimizle bir görüşme yapmıştık. Bizden bir altlık hazırlamamızı istemişti. Onun üzerinde çalışıyoruz. Herkesin sabah 8'de işbaşı yaptığı ve 5'te iş bıraktığı bir sistemle bu pik saatlerdeki yoğunluğu aşamayız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.