Hava Durumu

Başkan Bahri Şarlı güven tazeledi

7. Bölge Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliğinin 49'uncu genel kurulu Bursa'da yapıldı. Başkan Bahri Şarlı yeniden güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bahri Şarlı güven tazeledi

Ülke genelinde 957 Esnaf Kefalet Kooperatifi, 32 Bölge Birliği ve Merkez Birliği ile teşkilatlanmış olan kurumda, pandemi nedeniyle ertelenen Kooperatif Genel Kurulları'nın tamamlandığını, şimdi de bölge birliklerinin Genel Kurullarına başlandığını ifade eden Bahri Şarlı, eylül sonuna kadar da Bölgelerin Genel Kurullarını, 16 Ekim 2021'de TESKOMB'un Genel Kurulunu yaparak yasal prosedürü tamamlayacaklarını belirtti.

Bursa, Bilecik, Kütahya, Kocaeli Yalova il ve ilçelerindeki 45 Kooperatifin bağlı bulunduğu Bölge Birliğinin Genel Kuruluna; Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hasan Tuncay, Kobi Daire Başkanı Sayın Gökhan Fidan, Halkbank Bursa Bölge Koordinatörü Sayın Gökhan Sümer, Bursa Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Arif Tak, Bursa İl Ticaret Müdürü Sayın İsmail Arslanlar ve Halkbank Şube Müdürlerinin yanı sıra Balıkesir, Bolu, İstanbul ve Zonguldak Bölge Birlik Başkanlarının katılarak kendilerini onurlandırdığını ifade eden Şarlı, "Genel Kurullar bizim düğünümüzdür. Bölge Birliğimizin başarısı misafirlerimizle taçlanmıştır" dedi.

Şarlı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölge Birliğinde 2017 sonunda 41 bin 747 olan kayıtlı ortak sayısının 2020 sonunda 10 bin 998 artarak 52 bin 735'e yükseldiğini, yine Bölge Birliğimizde, 2017 sonunda 1 milyar 779.milyon TL olan plasman limitimiz 2 milyar 132 milyon TL artarak 3 milyar 911 milyon TL'ye yükseldiğini, 2017 sonunda takipteki alacakların kullanılan krediye oranı yüzde 1,85 olduğunu, 2020 sonunda yüzde 1'e düştüğünü, ancak bankaca 1,5 yıldır takip yapılmadığından bu düşüşün gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isterim."

Son 3 yılda ortak sayısında yüzde 26,32, tahsis olunan plasmanda yüzde 119,85 artış kaydedildiğini ifade eden Şarlı, "Bölgemizdeki 45 Kooperatif 2002 sonunda 16 milyon 386 bin TL kredi kullandırdığı göz önüne alındığında nereden nereye gelindiğini, pandemiden önce Bölgemizde takip oranının yüzde 2'yi geçmediğini, dolayısıyla esnaf ve sanatkârların borçlarına ne kadar sadık olduğunun tescilidir" dedi.

25 binlik pandemi kredisinden Bölgede 16 bin 846 esnafın yararlandığını, icradaki borçlar için 2 defa yapılandırma yapılarak 2 bin 739 esnafımız 16 milyon 23 bin TL temerrüt faizinden kurtulduğunu, kredi taksitlerinin ertelendiğini söyleyen Şarlı, "Üretimde, istihdam da, katma değerde ülke ekonomisine katkı sağlayan esnaf ve sanatkâra ne kadar destek sağlansa azdır. Esnaf ve Sanatkârların finans sorunlarıyla ilgili tüm iyileştirmeler ve destekler için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül'e, Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan'a ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Son yıllarda ülkemizde meydana gelen tabii afetler nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkârlar için TESKOMB Genel Başkanı Sayın A. Kadir AKGÜL tarafından açılan yardım kampanyasına Bölge Birliğimiz bağlı Kooperatiflerle birlikte 2 milyon 411 bin 500 TL yardımda bulunuldu" şeklinde konuştu.

Genel Kurula katılan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay yaptığı konuşmada; 7. Bölge Birliğinin fevkalade başarılı çalışmalar yapması nedeniyle Bahri Şarlı'yı tebrik ettiğini belirtti.

Bahri Şarlı, yapılan seçim sonucu Bölge Birliğine bağlı 45 Kooperatifin temsilcilerinin tamamının oyunu alarak yeniden Başkanlığa seçildi ve seçilen Yönetim ve Denetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU                                               DENETİM KURULU

1)BAHRİ ŞARLI                                                       1)MUHAMMER ŞENER               

2)MURAT ÖZKARAYURT                                         2)ORHAN TANHAN          

3)ENVER ERDOĞAN                                               3)İSA ORUÇ                                   

4)FARUK DEMİR                                                             

5)HALİT GÖLCAN                                                            

6)AHMET SALDIZ                                                           

7)FAHRETTİN BİLGİT                                                     

8)İRFAN DERİCİ                                                                

9)İSMAİL GÜNENÇ                                                         

10)KAPLAN SÖNMEZYILDIZ                                        

11)VEDAT BAYRAM AYDIN       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.