Hava Durumu

Başkan Bozbey'den yetkililere önemli çağrı! Gerekirse kapatılsın

Badırga Mahallesi'ne giden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Deri Sanayi Bölgesi'nde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bozbey'den yetkililere önemli çağrı! Gerekirse kapatılsın

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Başkan Burada" projesi kapsamında makamını bu hafta Badırga Mahallesi'ne taşıdı. Bütün günü Badırga'da geçiren Başkan Bozbey, mahalleyi gezerek sorunları yerinde gördü ve vatandaşlarla sohbet etti. Mahallenin ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili Badırga Mahalle Muhtarı Cevabi Yıldız ile görüşen Bozbey, kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşlarla da Başkan Burada karavanında bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.

"GEREKİRSE KAPATILMALI"

Son yıllarda Badırga Mahallesi'ne ilginin arttığına dikkat çeken Başkan Bozbey, bölgede sanayi alanlarının birden bire ortaya çıkması ve otoyolun da bölgeden geçmesinin mahalledeki bazı sorunları ön plana çıkardığını söyledi. Bozbey, "Badırga'da bazı çevresel sorunlar da yaşanmakta. Deri Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikanın özellikle geceleri salmış olduğu kokudan, hem Badırga, hem Çatalağıl, hem de Karacabey'deki İkizce Mahallesi sakinleri son derece olumsuz yönde etkileniyor. Çevre kirliliğini oluşturan bu fabrika bir an önce ilgililer tarafından denetlenmeli ve gerekirse kapatılmalıdır. Bu denetimin yapılması hem insanlık hem de çevre açısından son derece önemlidir. İlgililerin bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BADIRGA HALKININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ" 

Badırga halkının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede yaptığı planlardan da şikayetçi olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000'lik ve aslında Nilüfer Belediyesi tarafından yapılması gereken 1/1000'lik planın da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından acele bir şekilde yapılıyor olması ve burada yoğunlukların 1/5000'likte olmasına rağmen farklı bir biçimde değerlendirilmesi yine Badırga halkı tarafından son derece tepkiyle karşılanmıştır. Burada mağduriyetler oluştu. Bu mağduriyetlere Nilüfer Belediyesi olarak biz de itiraz ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin bu mağduriyetleri bir an önce gidermesi gerekiyor. Ben Badırga halkı adına Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuya bir kez daha eğilmesini ve doğru bir yaklaşımla, eşit bir anlayışla bu sorunu ortadan kaldırmasını talep ediyorum" dedi.

BOZBEY: HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Badırga Mahallesi'ndeki birçok sorunu çözdüklerini de belirten Bozbey, "Küçük çaplı sorunlar bulunuyor, onları da önümüzdeki süreçte çözeceğiz. Burada yaşayanların da gülümsemeleri bizim en büyük isteğimiz ve arzumuz. Hizmetlerimiz Badırga'da da devam ediyor" dedi.

Badırga Mahallesi Muhtarı Cevabi Yıldız da Nilüfer Belediyesi'nin mahalleleri ile yakından ilgilendiğini belirterek, mahalle halkı adına duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Badırga Kadın Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleri Başkan Bozbey ve beraberindekilere yaptıkları yöresel tatlardan ikram etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.