Hava Durumu

Başkan Bozbey'in projeleri mercek altında! 24.8 milyon TL nerede?

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Anadolu Arastası projesinin 10 yıldır tamamlanamadığını belirtip, "Dünyaya örnek olacak bir proje olarak kamuoyuna lanse edilen Anadolu Arastası, Nilüfer Belediyesi'nin birçok projesi gibi ortada kaldı. Ne yazık ki Nilüfer Belediyesi'nin fiyasko projelerinin bedelini halk ödüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bozbey'in projeleri mercek altında! 24.8 milyon TL nerede?

Nilüfer Belediyesi'nin bundan yaklaşık 10 yıl önce Nilüfer Çayı kenarında yer alan 163 bin m2'lik alanda 81 ilin yanı sıra Balkanlar, Kafkaslar ve KKTC kültürlerini yaşatmak adına Anadolu Arastası projesine başladığını belirten AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, "Her yıl bitirilmesi ötelenen projede, bahsedilen illere ait binaların kaba inşaatları bile tamamlanmamış durumda. Neredeyse bir yıldır çivi bile çakılmayan inşaat alanını otlar sarmış. Hal böyleyken Nilüfer Belediyesi'nin web sitesinde projenin yüzde 43 tamamlanmış olarak gösterilmesi, yine Nilüferlileri yanıltmaya yönelik bir gayrettir" şeklinde konuştu.

Proje için Nilüfer Belediyesi tarafından 2014-2015-2016 ve 2017 yıllarında bütçeden 57.8 milyon TL ayrıldığını ve 24.8 milyon TL harcama yapıldığını dile getiren Ufuk Ay, "Projede yüksek maliyetler gerektiren; konferans salonu, kütüphane, piknik alanları, 13 adet mağaza, kafe, açık spor alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, otopark, vadi, meydanlar, pazaryeri, ana meydan, havuzlar ve teras gibi alanlar belirtiliyor ama sözde yüzde 43'ü tamamlanan projeyi incelediğinizde ne hikmetse bu alanların imalatından eser dahi yok. Hal böyle olunca 24.8 milyon TL'nin nereye harcandığı da bizler için büyük merak konusu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan projede dernekler için özel binalar planlandığını kaydeden Ufuk Ay, buna rağmen Nilüfer Belediyesi'nin ilçe sınırları içerisinde derneklere özel alanlar vermesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.