Hava Durumu

Başkan Bozbey Rektöre çıkıştı! 'Bunu yapan bir bilim insanı'

Nilüfer'de aylık faaliyetlerini anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi öğrencileri için yapmak istedikleri bisiklet istasyonlarına rektörden izin çıkmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bozbey Rektöre çıkıştı! 'Bunu yapan bir bilim insanı'

Nilüfer Belediye Meclisi aylık olağan toplantısında aylık faaliyetlerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Bozbey, "Bakanlıktan gelen yetkililere kentsel dönüşüm meselesinin nasıl çözülebileceğini anlattım. Hatta yazılı da verdim. Bakanlık da şimdi benim dediğime geldi. Krediyi verecek, KDV'yi kaldıracak, vergi indirimi yapacak. İnsanlar kendileri yoğunluk artırmadan çözecekler. Kentleri kirletmeden çözecekler" dedi.

Yoğunluk artışı ile birlikte donatı alanlarının da artması gerektiğinin yasada bulunduğunu vurgulayan Bozbey, "Söyleyin bana, hangi kentsel dönüşümde donatı alanları artıyor? Mahkeme bu yüzden projeleri iptal ediyor. 0.50 emsal artışı ilanı vererek, birebir artırarak hem müteahhitlerin, hem de insanların kanına girdiniz. Müteahhitleri bir kuyunun içine attınız, bir de içini yağla sıvadınız, insanlar kuyuda kaldılar, çıkamıyorlar. Müteahhitler derdini bizimle paylaşıyor, 'Yandık' diyorlar. Biz, defalarca, 'Planları bölgesel yapalım' diye söyledik. Planı bölgesel yapılsın, kim kiminle anlaşmak istiyorsa anlaşırdı. İnsanlara da yazık, müteahhitlere de yazık. Müteahhitler masraflarını kurtaracaklarını bilseler hemen vazgeçeceklerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Nilüfer'deki bisiklet kullanımını arttırmak için yapılan çalışmalara da değinen Bozbey, ilçede her geçen gün bisiklet kullanımının arttığını belirtti. Nilüfer'de bisiklet yollarının 145 kilometreye ulaştığını söyleyen Bozbey, "Geniş caddelerimize baktığımızda bisiklet için bağlantı yollarımız yok. Ana yollarda sorumluluk Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Biz gerekli yazışmaları yaptık ve bisiklet yollarını yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Nilüfer'de Nilespit istasyonlarının sayısını 22'ye çıkardıklarını söyleyen Bozbey, üniversite öğrencilerinin de bu imkândan yararlanmaları için başlattıkları çalışmanın Uludağ Üniversitesi rektörüne takıldığını ifade etti.

Rektörün 1.5 yıldır çeşitli gerekçelerle üniversitede bisiklet istasyonu kurulmasına izin vermediğini belirten Bozbey, "Öğrenciler için kendi arazimize bisiklet istasyonu kurmak istedik, ama rektör buna da karşı çıktı. Bunu yapan bir bilim insanı, bir rektör, daha ne diyelim. Talebimiz çok basit ama kendisi buna da izin vermedi" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.