Hava Durumu

Başkan Dündar'dan can dostları için önemli mesaj!

Bursa Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ndeki hayvanların sahiplendirilmesi adına her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, sahiplendirme aşamasından sonra hayvanların bakım ve tedavi konusunda da destek verildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar'dan can dostları için önemli mesaj!

Sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri adına 10 yıldır faaliyet gösteren merkez, Türkiye'nin her yerindeki yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarına kucak açıyor. Başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesine olanak sağlayan ileri teknoloji cihazlarının bulunduğu tesis, 2018 Ocak ayı itibariyle toplam 18 bin 863 vatandaşı ağırladı.

Bunun yanı sıra 102 okuldan yüzlerce öğrenciye barınak yetkilileri tarafından tesiste yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler anlatıldı. Tesisi detaylı bir şekilde gezme fırsatı bulan öğrenciler aynı zamanda sokak hayvanları, hayvan sevgisi, hayvanlara davranış şekilleri, sokak hayvanlarından bulaşabilecek hastalıklar ve bakım bilgileri konularında bilinçlendirildi.

"BARINAK HAYVANLARI SAHİPLENİLSİN"

114 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde 550 adet can dostunun bakımları görevli veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Yıl içerisinde 443 sokak hayvanını sıcak yuvaya kavuşturan barınak yetkilileri, evlerinde kedi ya da köpek beslemek isteyenlerin pet shoplardan almak yerine, barınakta kalan hayvanları sahiplenmelerini istedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, barınağa gelen vatandaşların hayvan sahibi olması için her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydederek, sahiplendirme aşamasından sonra hayvanların bakım ve tedavi konusunda da destek verildiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.