Hava Durumu

Başkan Dündar müjdeyi verdi! İsimleri 'Göç' ve 'Yurt'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 9 yıllık görev sürecinde kente kazandırdığı projeleri basınla paylaştı. "Belediyecilik konusunda hepsinden daha iddialıyız. Bursa'da ilkleri hayata geçirdik" diyen Başkan Mustafa Dündar, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na yapılacak 'Göç' ve 'Yurt' anıtlarının müjdesini de verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar müjdeyi verdi! İsimleri 'Göç' ve 'Yurt'

Bursa'daki yerel ve ulusal medya temsilcilerinin davet edildiği basın turunun ilki köşe yazarlarının katılımıyla gerçekleşti. Başkan Dündar'ın Osmangazi Meydanı Proje alanındaki çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle başlayan program, sırasıyla Kaliteli Yaşam Merkezi, Atletizm Salonu, Hamitler-Yunuseli-Güneştepe gelişim bölgesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yerinde incelenmesinin ardından Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nde sona erdi.

"BELEDİYECİLİK KONUSUNDA EN İDDİALI BİZİZ"

Gezi sırasında basın mensuplarına çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak belediyecilik konusunda kendi ekolümüzü geliştirdik. Belediyecilik konusunda hangi belediye olursa olsun, yönetim ve çalışma tarzıyla, bütçesiyle hepsinden daha iddialıyız. Bu noktaya gelmemizin en önemli sebebi ilkelerimizdir. Bunlar; planlı hareket, bütçenin akıllı kullanımı, kalıcı eser bırakma ve insan memnuniyetidir. Gezdiğimiz eserlerin hepsi Bursa'ya imza atılan eserlerdir. Bu eserlerin hizmete girmesiyle şehrimiz ve ülkemiz kazanıyor" dedi.

OSMANGAZİ MEYDANI ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

İlk olarak kamulaştırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Osmangazi Meydanı Projesi hakkında bilgi veren Dündar, "Şehrin merkezinde vatandaşların nefes alabileceği bir meydan düşündük. 40 dönüm arazi üzerinde Bursa'ya değer katacak bir şekilde projelendirdik. Bu projenin kamulaştırma çalışması bile başlı başına bir iş oldu. Yeraltında 4 katlı otoparkı, kültür merkezi ve camiyle birlikte çok önemli bir Bursa projesi olacak. Trafik, Bursa'nın en önemli sorunu. Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için bu meydanı yapıyoruz. Bu meydanı yaparken de çok fonksiyonlu eserler ortaya çıkıyor. İnşallah, 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi olacak" diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ZİRVE

Demirtaş'ta inşaatı devam eden Kaliteli Yaşam Merkezi'nin Türkiye'de Sosyal belediyeciliğin zirve yaptığı bir hizmet olduğunu belirten Dündar, "Bu projenin bir başka örneği yok. Bu devasa projeyle insanımızı kucaklayan, özellikle bakıma muhtaç, alzheimer hastalarının, otizmli insanların bakımlarının yapılacağı huzurevi konseptinde bir proje" şeklinde bilgi verdi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile şehircilik vizyonu ortaya koyduklarını belirten Dündar, "Deprem kuşağı üzerindeki bir şehirde, yeni şehir inşa ettik. Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu zemin artı 5 kat uygulamasıyla daha güvenli daha huzurlu kendi kültürümüzü daha rahat yaşayabileceğimiz konutlar ürettik. Bu projede 800 araçlık açık, 3200 araçlık kapalı otopark oluşturduk. Yeni İmar Yönetmeliği bile bire bir uygulamaya yeni başladı. Bu yönetmelikten önce her daireye 2 araç otopark yaptık.

DÜNDAR'DAN 2 ANIT SÜRPRİZİ

Başkan Dündar, gezi sırasında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerine yapılacak 'Göç' ve 'Yurt' anıtlarının müjdesini de verdi. Üzerinde kuş yuvasının bulunduğu yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki 'Göç' anıtı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı girişine, üzerinde yine kuşların bulunduğu 'Yurt' anıtı ise bulvarın çıkışındaki kavşağa konulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.