Hava Durumu

Başkan Karaca'dan EDS ihalesine tepki

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa trafiğini denetlemek üzere kurup işleteceği Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) CHP'li İsmet Karaca'nın tepkisine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Karaca'dan EDS ihalesine tepki

720 milyon liraya ihale edildiği öne sürülen projenin finansmanının tamamen trafik cezalarından sağlanmasının öngörüldüğünü söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "720 milyon liraya ihale edildiği açıklanan bu projenin finansmanının tamamen trafik cezalarından sağlanması öngörülüyor. Her yıl 1.5 milyon trafik cezası keserek, 10 yılda sistemin bedeli çıkmış olacak" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise CHP'li Karaca'ya yanıt olarak ihalenin tüm katılımcılara açık şekilde gerçekleştiğine vurgu yapıp, 'Proje kapsamında KGYS ile tamamen Emniyet Teşkilatımızın kontrolünde olan mevcut sisteme, yeni noktaların eklenilmesi sağlanarak kamu güvenliğinin tesis edilmesi amaçlanmaktadır. Amaç, sürücülere ceza kesmek değil. Trafik Kontrol Merkezi marifetiyle Bursa'daki sinyalize kavşaklarda dinamik planlamalar yapılacak ve anlık yoğunluk ölçümleri ile kavşaklardaki bekleme süreleri önemli ölçüde azaltılacaktır. Böylece şehirde daha akıcı bir trafiğin oluşturulması sağlanacaktır' ifadelerine yer verdi. 

Açıklamanın son bölümünde, 'Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik gerçek dışı iddialara itibar etmeyiniz' denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.