Günlük aldığımız ekmeklerin bir miktarı kaldığında ertesi gün yemek istemeyebiliriz. Fazla kalan ekmekleri çöpe atmak yerine pratik bayat ekmek tarifleri ile değerlendirip birbirinden lezzetli tarifler yapabiliriz. Evinizde bulunan bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğiniz konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız bu haber tam size göre!
Haber Giriş Tarihi: 24.04.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekmek toplum tarafından kutsal kabul edilen bir besin kaynağı. Evde bulunan bayat ekmekleri çöpe atmak yerine alternatifi bol olan pratik tariflerle değerlendirebilirsiniz. İşte bayat ekmekleri değerlendirmenin yolları ve bayat ekmek ile yapabileceğiniz pratik tarifler...
BAYAT EKMEK İLE YAPILAN TARİFLER
Yumurtalı ekmek: Eğer ekmeğiniz 1 gün önceden kalmaysa ertesi güne kahvaltı alternatifi olarak yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.
Peynirli ekmek: Ekmeğiniz 1 gün öncesinden kalmaysa dilimleyip üzerine peynir, yumurta, biber koyup fırına verin. Çok lezzetli bir kahvaltı alternatifi olur.
Galeta Unu: Bayatlamış ekmeği fırına atıp iyice kurutun. Kuruyan ekmeği mutfak robotundan geçirdiğinizde galeta unu elde etmiş olursunuz.
Kruton: Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve üzerine zeytinyağıyla birlikte baharat ekleyin. 150 derecelik fırında pişirin. Çorbaların yanında lezzetli olur.
Tirit: Bir kap içerisine bayat ekmekleri dizin. Soğanı tuzla birlikte iyice ezin. Tepsiye sıraladığınız ekmeklerin üzerine yayın ve haşlanmış et suyunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Köftelik bayat ekmek: Bayat ekmeği değerlendirmenin en kolay yöntemi köfte yapmak için ayırmak. Kalan bayat ekmeği direkt derin dondurucuda saklayın. Köfte yapacağınız zaman çıkartıp kullanın.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir?
Günlük aldığımız ekmeklerin bir miktarı kaldığında ertesi gün yemek istemeyebiliriz. Fazla kalan ekmekleri çöpe atmak yerine pratik bayat ekmek tarifleri ile değerlendirip birbirinden lezzetli tarifler yapabiliriz. Evinizde bulunan bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğiniz konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız bu haber tam size göre!
Ekmek toplum tarafından kutsal kabul edilen bir besin kaynağı. Evde bulunan bayat ekmekleri çöpe atmak yerine alternatifi bol olan pratik tariflerle değerlendirebilirsiniz. İşte bayat ekmekleri değerlendirmenin yolları ve bayat ekmek ile yapabileceğiniz pratik tarifler...
BAYAT EKMEK İLE YAPILAN TARİFLER
Yumurtalı ekmek: Eğer ekmeğiniz 1 gün önceden kalmaysa ertesi güne kahvaltı alternatifi olarak yumurtalı ekmek yapabilirsiniz. Peynirli ekmek: Ekmeğiniz 1 gün öncesinden kalmaysa dilimleyip üzerine peynir, yumurta, biber koyup fırına verin. Çok lezzetli bir kahvaltı alternatifi olur. Galeta Unu: Bayatlamış ekmeği fırına atıp iyice kurutun. Kuruyan ekmeği mutfak robotundan geçirdiğinizde galeta unu elde etmiş olursunuz. Kruton: Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve üzerine zeytinyağıyla birlikte baharat ekleyin. 150 derecelik fırında pişirin. Çorbaların yanında lezzetli olur. Tirit: Bir kap içerisine bayat ekmekleri dizin. Soğanı tuzla birlikte iyice ezin. Tepsiye sıraladığınız ekmeklerin üzerine yayın ve haşlanmış et suyunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Köftelik bayat ekmek: Bayat ekmeği değerlendirmenin en kolay yöntemi köfte yapmak için ayırmak. Kalan bayat ekmeği direkt derin dondurucuda saklayın. Köfte yapacağınız zaman çıkartıp kullanın.Kaynak: Posta
En Çok Okunan Haberler
Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri belli oldu
Bursaspor, pas çalıştı
5 kişiyi ölüme götüren şoförün tahliyesi talep edildi
Başkan Dündar’ın MHP teşkilatıyla iftar yemeğinde buluştu
Bursa'da derbi heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda son durum
Doğru eleştiri nasıl yapılır? Uzmanı yanıtladı
Trendyol Süper Lig'de 33'üncü hafta programı açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na 6 binden fazla başvuru yapıldı