Hava Durumu

Bayramdan sonra yasaklar kalkacak mı? Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda koronavirüse ilişkin tedbirler ve yeni kararlar görüşülecek. Bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı gündemin ana maddesi olurken, yasakların bayramdan sonra tamamen kaldırılması da gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bayramdan sonra yasaklar kalkacak mı? Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün telekonferans yöntemiyle toplanan kabineye sekizinci kez başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında, koronavirüse ilişkin alınan tedbirler masaya yatırılacak. Toplantıda Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması, 65 yaş üstü vatandaşların durumu, açılan AVM, berber gibi işyerlerindeki gelişmeler ele alınacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Kabinede ağırlıklı olarak koronavirüs'le mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alınacak. Kabinede Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre arife dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayramdan sonra yasakların kaldırılması bekleniyor.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde geçen hafta kabine toplantısı saat 15.10'da başladı. Bugün de aynı saatlerde başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı da toplantısı sonrası konuşacak.

KABİNE TOPLANTISI MASASINDA NELER VAR?

- Toplantıda turizmde normalleşmenin hayata geçmesiyle hareketlenecek tatil bölgelerinde ve otellerde alınan tedbirler de görüşülecek.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesine dönük Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması planlanıyor.

- 30 büyükşehir ve Zonguldak'la başlayıp halen 15 kentte uygulanan sokağa çıkma yasaklarının da bayramdan sonra tamamen sonlandırılması planlanıyor.

- Toplantıda ayrıca seyahat yasağının kaldırıldığı illere kademeli ve kontrollü olmak üzere yenilerinin eklenmesi de bekleniyor.

- Kabinede 11 Mayıs'ta açılan AVM'ler, berberler ve kuaförlerde bir haftalık dönemde kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusu ve sahadan gelen sonuçlar da değerlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.