Hava Durumu

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı: HDP'yi siyasi parti olarak görmüyoruz!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, 2023 seçimlerine partilerinin kendi ad ve amblemlerinin olduğu ittifak içinde yer alarak gireceklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 07:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı: HDP'yi siyasi parti olarak görmüyoruz!

Berkay Özden

BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın ile birlikte YeniDönem'i ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, parti olarak HDP'ye bakışlarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs gezisini değerlendirdi.

Alfatlı, YeniDönem Genel Müdürü Enver Akasoy ve Yazıişleri Müdürü Ali Şahin'i ziyaretinde HDP'nin kapatılması istemine yönelik iddianame hazırlanmasına 'Siyasi partilerin kapatılmasına karşı olan bir hareketiz. Ancak, BBP olarak biz HDP'yi siyasi parti olarak görmüyoruz' ifadelerini kullandı.

PKK'NIN UZANTISI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, HDP'nin mutlaka kapatılması gerektiğini belirterek, 'Çünkü HDP, siyasi biçimine bakınca terör örgütü PKK'nın gazi meclisimizdeki aparatı olara görev yapmıştır. Her daim PKK'nın aparatı olmuştur. Terör örgütünün siyasi bir uzantısıdır. Anayasa Mahkemesi bununla ilgili olarak zaten gereğini yapacaktır' diye konuştu.

2023 SEÇİMLERİ

Alfatlı, 2023'te yapılacak seçimlerde BBP'nin kimden taraf olacağına ilişkin de açıklama yaptı. BBP'nin kendi adı ve ambleminin olduğu ittifak içinde yer alarak seçime gireceğini söyleyen Alfatlı, "Yeni sistem ittifakları zorunlu kılıyor. Bizim iki kırmızı çizgimiz var. BBP şu an Cumhur ittifakında yer alıyor. Ama, biz siyaset anlayışımız gereği iktidarın yanlışlarını söylüyor, doğruların yanında yer alıyoruz. Terörle mücadele konusunu destekliyoruz. Ekonomi gibi esnafa verilen desteklerin azlığı ve enflasyon konularını da görüyor ve söylüyoruz. Bu gibi meselelerde devletimiz ve milletimizin yanındayız. Terör örgütlerinin tümü, PKK'sı ve FETÖ'sü, hatta DAEŞ'i kim varsa onlara karşı mücadele eden yapıyı destekliyoruz. Bunlara mesafe koymayanlarla yol almayız' açıklamalarında bulundu.

YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ

Alfatlı sözlerini 'Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde hayatını kaybeden arkadaşlarımızla ilgili dava süreci de devam ediyoruz. Talebimiz, BBP ve ALPERENLER olarak bizim beklentimiz tüm bu sürecin hukuk önünde açıklığa ve aydınlığa kavuşturulması, ihmali, kusuru ve kastı olanların da en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Asla bu dava kapatılmayacaktır' diyerek noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.