Hava Durumu

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı! Aşırı yoğunluktan site çöktü

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilecek olan vatandaşlar, Milli Savunma Bakanlığı'nın http://asal.msb.gov.tr/ adresinden yayınladığı kılavuzu incelemeye başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle sitede aksamalar yaşandı ve site çöktü.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı! Aşırı yoğunluktan site çöktü

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. Başvurular e-devlet adresinden yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın http://asal.msb.gov.tr/ adresinden yayınladığı kılavuz sonrası adaylar inceleme yapmak için siteye akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle site çöktü.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında bedelli askerlik hakkında birçok detay resmiyete kavuşmuş oldu. Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

Bedelliden faydalanan vatandaşların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.