Hava Durumu

Belarus müsteşarına Ankara'da silahlı saldırı! Saldırgan intihar etti

Ankara Çankaya'da meydana gelen olayda Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev, Türk komşusu tarafından iki kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan Poganshev hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Diplomata ateş eden ve emekli asker olduğu öğrenilen Türk vatandaşının ise saldırıdan sonra aynı silahla intihar ettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Belarus müsteşarına Ankara'da silahlı saldırı! Saldırgan intihar etti

Edinilen bilgilere göre, Belarus Büyükelçiliğinde görevli müsteşar Alexander Poganshev, komşusu olan emekli albay Mehmet Bayram ile saat 20.00 sularında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Bayram, yanındaki silahı ile müsteşar Poganshev'e birkaç el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Pogashev, hastaneye kaldırıldı. Olayın faili Mehmet Bayram'ın ise aynı binada bulunan kız kardeşinin evine giderek olaya ait silahla intihar etti.

Hastaneye kaldırılan Belarus Büyükelçiliğinde görevli müsteşar Alexander Poganshev'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

VALİ ŞAHİN: SİYASİ DEĞİL

Olaya ilişkin açıklamaya yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, ilk etapta siyasi bir yönü olmadığını tespit ettikleri olayla ilgil araştırmaların tüm detaylarıyla devam ettiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımız tüm boyutlarıyla olayı araştırıyorlar. İlk etapta yapılan incelemelerdeki tespitlere veya tahminlere göre olayın siyasi bir yönü yok. Bütün boyutları ve detaylarıyla arkadaşlarımız konuyu araştırıyor. Araştırma cumhuriyet savcılarımızın nezaretinde devam edecektir." 

Diplomatın sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine ise Vali Şahin, "Şu anda ameliyatta. Doktorlarımız henüz ameliyattan çıkmadıkları için bir şey demiyorlar, ama ümit ediyoruz ki çok ciddi bir konu olmasın. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönsün" bilgisini paylaştı.

BELARUS DIŞİŞLERİ OLAYI DOĞRULADI

Belarus Dışişleri, Ankara'daki diplomatın yaralandığını doğruladı. Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz, Türkiye'deki diplomatın ateşli silahla yaralandığını teyit etti. Sputnik'e konuşan Glaz, "Ateşli silahtan yaralanan diplomat hastanede bulunuyor, orada tüm gereken yardım gösteriliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.