Hava Durumu

Belediyeden çıkarılan şehit yakınları işe alınacak

Mardin'de HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesinin işten çıkardığı şehit yakınları, yapılan görevlendirme sayesinde işine geri dönecek. Şehit kardeşi olduğu için işten çıkarıldığını söyleyen Aşye Şimdi, "Ben 10 ay çalıştım. Darbeyi ilk  yiyenlerden biri de ben oldum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Belediyeden çıkarılan şehit yakınları işe alınacak

Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Eşref Cihan ile Türkiye Geçici  Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, İçişleri  Bakanlığınca hakkında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden  uzaklaştırılan HDP'li Ahmet Türk'ün yerine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman'ı  belediyede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Orhan Kandemir,  belediyeye görevlendirme yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Mardin'in bu görevlendirme sayesinde daha güzel bir şehir olacağını  işaret eden Kandemir, "Sayın Valimiz yarım kalan işlerini tamamlamaya geldi.  HDP'li Ahmet Türk ilk işe başladığı zaman 12 şehit yakınını işten çıkartmıştı.  Sayın Valimiz, kayyum olarak ilk icraatının şehit yakınlarını yeniden işe  başlatmak olacağını söyledi. Bu bizim için ve şehit ailelerimiz için çok güzel  bir haberoldu." dedi.

"Belediyeden 249 kişi işten çıkartılmıştı"

Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Cihan ise görüşmede Vali  Yaman'a belediyeden HDP'li yöneticiler tarafından işten çıkarılanların durumunu  dile getirdiklerini aktararak, "Bize başta şehit aileleri olmak üzere işten  çıkartılan arkadaşları tekrar işe başlatacağının müjdesini verdi. Bu bizi çok  sevindirdi. İnşallah haksız yere, mobbing ve siyasi kararlar durumunda işten  çıkartılan arkadaşlarımız bir daha kendi işlerine dönecek. Belediyeden 249 kişi  işten çıkartılmıştı." diye konuştu.

İşten çıkartılan Şeyhdavut Gökoğlu ise HDP'li belediye yöneticilerinin  kendisinin de arasında yer aldığı 12 şehit yakınını işten çıkardığını belirterek,  "Kayyum geldi inşallah daha iyi günler göreceğiz." ifadesini kullandı.

Şehit yakını Aşye Şimdi, "Ben 10 ay çalıştım. 10 ay sonra darbeyi ilk  yiyenlerden biri de ben oldum. Şehit kardeşiyim diye işten çıkışım verildi."  dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.