Hava Durumu

'Belgeler yarın milletin önüne çıkacak'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle ilgili iddialara ilişkin belgelerin yarın grup toplantısında Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Belgeler yarın milletin önüne çıkacak'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Özel konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının yurtdışı hesaplarıyla ilgili iddialarını ve Erdoğan'ın buna yanıtını hatırlattı.  Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'ndan iddiaların belgesini milletin önüne çıkarmasını istediğini anlatan Özel, "Yarın grup toplantımız var. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu izleyeceksiniz. Sevgili Erdoğan'ı yarın televizyonun karşısına geçip Sayın Genel Başkanımızı dikkatle dinlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

YPG'YE SİLAH BİLGİSİ TEYİT EDİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesi ile görüşmenin içeriğine ilişkin çıkan haberlere değinen Özel, "Yandaş basın üzerinden servis edilen görüşmeyle ilgili paylaşılan notlar, bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini ifade ediyordu.  Ama bir gerçek var; bu görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'ın geleneksel olarak ve sürekli yaptığı, görüşme sonrasındaki kısa açıklama notunda bu bilgilerin hiçbiri teyit edilmedi" dedi.  

"ESAS SORUN, TÜRKİYE'NİN İTİBARININ BEŞ PARALIK OLUŞUDUR"

Özel, ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasına da değindi. "Sarraf'ı Türkiye'de yargılamadınız. Çünkü çorap sökülmeye başlarsa ucunun nereye kadar gideceğini biliyordunuz" diyen Özel, iktidar yetkililerinin bir yıl önce hayırsever işadamı olarak bahsettikleri Sarraf'ı bugün iftiracı olarak tanımladıklarını öne sürdü.  Özel, "Bugün Türkiye'nin bankaları tehdit altında, ortaya konabilecek para cezaları Türkiye ekonomisini tehdit ediyor, ekonomik yaptırımlar büyük tehdit ama esas sorun, Türkiye'nin uluslararası düzeyde itibarının beş paralık oluşudur" şeklinde konuştu.

TANE TANE AÇIKLASA ÇOK DAHA İYİ OLUR

CHP Grup Başkanvekili Özel, açıklamalarının ardından bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim ittifakına ilişkin harflerle sembolize ederek anlattığı hesaba ilişkin soruyu da yanıtladı.  Bahçeli'nin hesabını kürsüden okuyan Özel, "Hem saraya yaranayım hem partimi kapatmayayım hem ittifakı kurayım hem baraj dursun derken burada devreler yanmış. Semih Yalçın sinirlerine hakim olup hakaret etmek yerine, bu matematik formülünü okuyup tane tane açıklasa herhalde çok daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.