Hava Durumu

Beşiktaş farkı 3'e indirdi

Beşiktaş'ta Denizlispor galibiyetinin ardından yüzler gülüyor. Zirve yarışındaki rakiplerin kazandığı haftada hata yapmayan Beşiktaş, zirveyle arasındaki farkı da 3'e indirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beşiktaş farkı 3'e indirdi

Süper Lig'in 11. haftasında lider Alanyaspor'un 4 puan gerisinde giren Beşiktaş, zirve yarışındaki rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir'in hata yapmadığı haftayı 3 puanla kapatarak önemli bir galibiyete imza attı. Alanyaspor'un Trabzon deplasmanından puansız ayrılmasıyla liderlik el değiştirirken, haftaya zirvenin 4 puan gerisinde giren Avcı'nın ekibi, alınan sonuçların ardından bu farkı 3'e indirdi. Lider Sivasspor'un 3 puan gerisinde bulunan Beşiktaş; Fenerbahçe'nin 2, Trabzonspor, Başakşehir ve Galatasaray'ın da 1 puan altında yer alıyor.

En kötü başlangıçtan zirve yarışına

Ligin 6. haftasında bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 5 puan alabilen ve son sezonların en kötü başlangıcını yapan Beşiktaş, buna rağmen zirve yarışına girmeyi başardı. Sezonun 6 haftalık bölümünde 5 puanla 16. sırada yer alan Beşiktaş, ardından oynadığı 5 maçta topladığı 13 puanla 11. hafta sonunda 8. sıraya kadar yükseldi. Siyah-beyazlı ekip, zirve yarışına ortak olduğu 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.  Sezonun 6. haftasında 5 puanla zirvenin 9 puan gerisinde kalan Beşiktaş, 11. hafta sonunda bu farkı 3'e kadar düşürdü.

Savunmasıyla yükselişe geçti

Siyah-beyazlı ekip, zirve yarışına ortak olduğu periyottaki iyi savunmasıyla dikkati çekti.

Ligin ilk 6 maçında 12 gol yiyen Beşiktaş, sonraki 5 karşılaşmada ise kalesinde sadece 1 gol gördü. Sezonun 6 haftalık bölümünde 8 gol atan ve eksi 4 averajda kalan siyah-beyazlılar, bunu da artıya çevirmeyi başardı. Ligin 11. haftası sonunda 14 gol atan ve kalesinde 13 gol gören Beşiktaş, averajını artı 1'e çıkardı. Kötü başlangıç yaptığı 6 maçta 12 gol yiyen ve Gençlerbirliği ile ligin en kötü savunmasını yapan Beşiktaş, 5 maçta ise yediği bir golle bu periyotta en iyi savunma yapan takım oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 11. haftasında Yukatel Denizlispor'a 1-0 üstünlük kurdukları karşılaşmada sonuna kadar golü kovaladıklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü 81. ölüm yıl dönümünde saygıyla özlemle anıyoruz" diyen Avcı, "Daha hızlı, daha çabuk dikine oynamak gerekiyordu. İkinci yarı bunu hızlandırdık." diye konuştu.

Maçta pozisyonlar bulduklarını belirten Avcı, "Rakibin duran toptan net vuruşu var. Onlar da oyunun içinde olmaya çalıştılar. Oyuncularımız, maçı koparabilmek için sonuna kadar her türlü aksiyonu yaptılar. Hak ettikleri galibiyeti aldılar. Son 5 maç 4 galibiyet. Saha dağılımında bazı değişikliklerle bunu sağladık." dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.