Hava Durumu

Beşiktaş tur kapısını araladı

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş konuk ettiği Monaco ile 1-1 berabere kalarak son 16 turunun kapısını araladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beşiktaş tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş 4. maçında Monaco'yu konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadelenin 7. dakikasında Beşiktaş önemli bir fırsat yakaladı. Ryan Babel ile başlayan atakta Quaresma, topu Gökhan Gönül'e yollarken tecrübeli oyuncunun ortasına cenk yetişemedi. Karşılaşmanın 15. dakikasında ise Monaco gole yaklaştı. Kornerden gelen topa iyi yükselen Tielemans kafa vuruşunu yaptı, kaleci Fabri gole izin vermedi.

BABEL KAÇIRDI

Dakikalar 26'yı gösterirken Monaco'da Lemar sakatlığı sebebiyle maça devam edemedi ve yerini Jovetice bıraktı. Mücadelenin 30. dakikasında Beşiktaş savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Jovetic'e Beşiktaş defansı engel olarak kritik bir pozisyonu önledi. 31'de ise sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Babel vuruş pozisyonu alamayınca Monaco savunması topu uzaklaştırdı.

LOPES ATTI

Karşılaşmanın 43. dakikasında defansın arkasına atılan topla buluşan Cenk Tosun'un pasında Babel ağları havalandırdı. Ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

44'te Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan vuruşu az farkla dışarı gitti. 45. dakikada ise Monaco aradığı golü buldu. Ceza sahası dışından şık bir vuruş yapan Marcos Lopes ağları havalandırırken ilk yarının da skorunu belirledi.(0-1)

SKORU CENK BELİRLEDİ

Maçın 2. yarısınada aynı tempoyla başlayan Beşiktaş 54. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahasında Quaresma rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanmak için topun başına geçen Cenk Tosun ise hata yapmadı. (1-1) 59. dakikada ise Quaresma çok net bir pozisyondan yararlanamadı. 75. Dakikada gelişen Monaco atağında Oğuzhan topu çizgiden çıkarırken,

79'da da Babel net bir fırsattan yararlanamadı. Kalan dakikalarda ise her iki takımın çabası sonuca ulaşmadı ve maç 1-1'lik eşitlikle sonlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.