Hava Durumu

Biden, İsrailli siyasetçinin önünde diz çöktü!

Biden'ın verdiği poz tüm dünyada gündem yarattı. ABD Başkanı Joe Biden, Rivlin'in 45 yaşındaki özel kalem müdürü karşısında diz çöktü. İsrail Hükümeti Basın Ofisi fotoğrafı dünyaya servis etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2021 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2021 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Biden, İsrailli siyasetçinin önünde diz çöktü!

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, geçen hafta Beyaz Saray'da basına kapalı bir görüşme gerçekleştirmişti. Biden, görevinden 9 Temmuz'da ayrılacak Rivlin'i Beyaz Saray'da ağırldı.

İsrail'in yeni Başbakanı Naftali Bennett'ı da yakın zamanda ağırlamak istediğini söyleyen Biden'ın görüşmesinin detayları ortaya çıktı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in özel kalem müdürü Rivka Ravitz'in önünde diz çöktü.

Bunu duyan Biden, hayranlığını göstermek için diz çöktü. O ana ait fotoğrafta Ravitz ve Rivlin'in Biden'a bakarak gülümsediği görülüyor.

Bununla birlikte Biden, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesinde yaptığı açıklamada İsrail'in "meşru müdafaa" hakkına desteğinin süreceğinin altını çizmiş ve şöyle konuşmuştu:

"ABD Başkanı olarak, İsrail'e olan taahhüdümüz kati ve gerçektir. Her zaman söylediğim gibi, bir İsrail olmasaydı biz bir tane icat ederdik... İran'ın benim başkanlığım döneminde asla nükleer sahibi olamayacağını söyleyebilirim."

ABD'nin, İsrail'in Ortadoğu ülkeleriyle normalleşme sürecine de tam destek verdiğini söyleyen Biden, bölgede daha büyük bir "barış ve istikrar bloku" kurmak istediklerini dile getirmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Biden, Michigan'a yaptığı Cumartesi gezisini dondurma yiyerek ve dükkandaki diğer müşterilerle sohbet ederek noktaladı.

Geçmişte eski başkanlar Başkanlar Herbert Hoover ve Gerald Ford'un da katıldığı bir etkinlik olan Traverse City Ulusal Kiraz Festivali yakınlarındaki bir kiraz çiftliğinde yerel yetkililer ve seçmenlerle bir araya geldi.

35 yıl boyunca çiftlikte çalışan iki Guatemalalı çiftle sohbet eden Biden, ayrıca çiftlikten birkaç vişneli turta satın aldı. ABD Başkanı daha sonra Demokrat senatörler Gary Peters ve Debbie Stabenow ile birlikte ev yapımı dondurma yemeye gitti.

Başkan, çikolata parçalı dondurma yedi, üç ikramın hepsini 20 dolarlık bir banknotla ödedi yaklaşık 15 dolar bahşiş bıraktı. Biden, "Senatörler bana buranın dünyadaki en iyi yer olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Gezi, Biden'ın altyapı paketine ve önerilen diğer politikalara destek sağlama kampanyasının bir parçası olarak lanse edildi, ancak Biden hafta sonu kamuoyuna açıklamalar yapmak yerine seçmenlerle bire bir konuşmayı seçti.

ABD, yönetimin yetişkinlerin yüzde 70'ini 4 Temmuz'a kadar aşılama hedefine ulaşamayacak olsa da Biden'ın Pazar günü Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için ilk müdahale görevlilerini ve askerlik görevlileri ile ailelerini Beyaz Saray'da ağırlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.