Hava Durumu

Bilim insanları uyardı: İletişime geçmek insanlığın sonu olur!

Gökbilimciler uzun bir süredir uzaylılar ve UFO'lar hakkında çalışma yapıyor. Uzaylılar gerçekten var mı bilmiyoruz ancak eğer insanlar olarak iletişim kurabilsek bu bizim için bir son olabilir!

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bilim insanları uyardı: İletişime geçmek insanlığın sonu olur!

ABD'nin tanınmış bilim yazarlarından ve fizikçilerinden Mark Buchanan, Washington Post'ta kaleme aldığı bir makalede uzaylılarla iletişim kurma çabalarının tehlikelerine dikkat çekti. "Uzaylı uygarlıkların bizimle temas kurduğuna dair herhangi bir kanıtımız olmadığı için aslında minnettar olmalıyız"

Bazı gökbilimcilerin uzaylı arayışına eleştirel yaklaştığını söyleyen Buchanan, bu arayışın Dünya'daki yaşamı sona erdirebileceğine dair görüşleri dile getirdi.

PENTAGON'UN YAYIMLADIĞI UFO GÖRÜNTÜLERİ İNFİAL YARATTI 

Buchanan makaleye, Nisan 2020'de Pentagon'un yayımladığı UFO görüntülerinden bahsederek başladı. Söz konusu görüntülerde ABD Donanması'na ait bir uçak, son derece hızlı hareket eden UFO'larla karşılaşıyordu. Pentagon'un bir yıl önce sızdırılan diğer videolarında da benzer görüntüler yer alıyordu ve bunlar, Dünya dışı yaşam formlarının insanları ziyaret ettiği spekülasyonlarına neden oluyordu.

Ancak Buchanan'ın makalesinde referans verdiği bir grup gökbilimciye göre bunlar uzaylılarsa, barış için geldikleri varsayılmamalı. Buchanan, "Uzaylı uygarlıkların bizimle temas kurduğuna dair herhangi bir kanıtımız olmadığı için aslında minnettar olmalıyız" diye yazdı. Eğer varsa dünya dışı varlıklarla iletişim kurmaya çalışmak bizim için son derece tehlikeli olabilir.

Buchanan'ın aktardığına göre uzaylı arayışının tehlikelerine dikkat çeken gökbilimcilerden John Gertz, NASA'nın Dünya dışı uygarlıklardan gelen mesajları aramak için kurduğu SETI projesinde görevli.

KESİNLİKLE YASAKLANMALI 

Gertz, Dünya dışı yaşam arayışını yasalarla düzenleyecek küresel bir organa ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Astronoma göre böyle bir organın izni olmadan uzaylılarla temasa geçmek, "tüm insanlığı pervasızca tehlikeye atmak" olarak kabul edilmeli. Ve tıpkı Uluslararası Adalet Divanı'nın uygulamaları gibi bu girişimler de kesin olarak yasaklanmalı.

Buchanan, uzaylılarla yaşanacak olası bir karşılaşmayı, eski Amerikan uygarlığının teknolojik açıdan daha gelişkin olan Avrupalılara karşı savunmasız kaldığı keşifler dönemine, yani Kristof Kolomb'un Kuzey Amerika'ya gelişine benzetiyor.

Örneğin, ABD'li astrobiyolog Douglas Vakoch, "kendi gezegenimizi daha sürdürülebilir hale getirmemizi sağlayacak bu arayışı ihmal ederek çok büyük bir risk aldığımızı" savunuyor.

aksimizin nispeten genç olduğunu vurgulayan Buchanan, insanların, Samanyolu'ndan milyonlarca yıl daha yaşlı galaksilerde veya gezegenlerde yaşayan uygarlıklar karşısında "ilkel" kalacağını öne sürüyor.

Öte yandan farklı bir düşünce ekolünü benimseyen bilim insanları da var. Bu kişiler, Dünya dışı uygarlıklarla temasa geçmenin, uzaylı teknolojisinin kullanımı yoluyla insanlığa fayda sağlayacağına ve bunun da Dünya'nın ömrünü uzatacağına inanıyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI 

ABD'de çekilen UFO görüntüleri ses getirmeye devam ediyor. Yeni paylaşılan görüntüler infial etkisi yarattı. Zira görüntülerde genç kadın normal bir video çekerken bir anda şok ile karşılaşıyor.

ABD sahilinde çekilen bir videoda kadraja giren UFO bir anda şaşkınlık yarattı. Tekneyle seyahat eden bir çiftin çektiği rutin tatil videosunda ortaya çıkan UFO, oldukça şaşırtıcı zira aydın bir havada ilk kez UFO bu kadar net.

Hatırlatmak gerekirse daha önce ABD Donanması UFO görüntüleri paylaşmıştı ve tartışmanın fitilini ateşlemişti. Uzaylıların varlığını kanıtlayan görüntüler büyük tartışma yaratıyor. Şimdi ise mevzubahis olayda aniden beliren bir UFO karşımıza çıkıyor.

UZAYLILARIN VARLIĞININ YÜZDE 100 KANITI

Kuzey Karolina sahilinde çekilen görüntüde, aydınlık gökyüzünde yuvarlak parlayan ve çok hızlı hareket eden bir cisim bulunuyor. Uzaylıların varlığının yüzde 100 kanıtı diyen Scott C Waring, bir uzay hayranı ve uzaylıların varlığına inanıyor.

UFO GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRILMIŞTI

Öte yandan gizli Pentagon araştırması kapsamında elde edilen inanılmaz görüntüler dünyayı şoka uğrattı. Sızdırılan görüntülerde, UFO'ların Donanma destroyer USS Russell üzerinde uçtuğu görülebiliyor.

UFO'ların gizli bir Pentagon araştırmasından inanılmaz görüntüler sızdırıldı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon soruşturmasından sızan görüntüler, UFO'ların Donanma destroyerinin üzerinde süzüldüğünü gözler önüne serdi.

Görev Gücü, Haziran ayında çıkacak olan ve Güney California kıyılarındaki Donanma destroyerleri de dahil olmak üzere ABD askeri varlıkları ile UFO karşılaşmalarının fotoğraflarını ve videolarını içeren kapsamlı bir Kongre raporu için kanıt topluyor.

GERÇEKLİĞİ DOĞRULANDI 

Raporun bir kısmı, diğer askeri ve istihbarat yetkililerini UFO gizeminin doğası hakkında eğitme amacını taşıyor. Yeni görüntüler Görev Gücü tarafından toplandı ve gerçekliklerini doğrulayan araştırmacı film yapımcısı Jeremy Corbell tarafından elde edildi.Temmuz 2019'da Deniz Kuvvetleri görevlileri tarafından bir gece görüş cihazı kullanılarak kaydedilen şoke edici video, bir Donanma destroyerinin 700 fit yukarısında gezinen piramit şeklindeki UFO'ları gösteriyor.

Jeremy Corbell, "Bu video, USS Russell'dan çekildi" dedi ve ekledi: "Bizim gizli bir projemiz ya da yabancı bir orduya ait değil. Bizim beklemediğimiz şekilde hareket ediyordu. Bunlar uçan piramitlere benziyordu."Video, UAP Görev Gücü tarafından son iki yıl içinde ABD Donanması tarafından bildirilen "tuhaf karşılaşmaları" belgelemek için toplanan çeşitli görsel kanıtlardan biri olma özelliğini taşıyor.

ABD Deniz Kuvvetleri, ilk kez 2019 yılının eylül ayında internette dolaşan ve "UFO"lara (Tanımlanamayan Uçan Nesne) ait olduğu öne sürülen videoların gerçek olduğunu kabul etmişti. Donanma sözcüsü Joe Gradisher gizliliği kaldırılmış üç askeri videodaki, çok hızlı hareket eden bu cisimleri "Tanımlanamayan Hava Fenomenleri" (Unidentified Aerial Phenomena -UAP) olarak tanımlamıştı.

GERÇEK GÖRÜNTÜLERLE BELGELENDİ 

On yıllardır bütün dünyayı çalkalayan sahte videodan çok önce Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından gerçek görüntülerin çekildiği ortaya çıkmıştı. Gizemli e-posta dizisiyle başlayan süreç, 2021'in ilk günlerinde elindeki gerçek UFO görüntülerini yayınlayarak tarihi değiştiren CIA'in uzaylılara otopsi yaptığını belgeledi.

Ünlü Roswell otopsi videosunu incelemek için 10 yıl uğraşan bir araştırmacı, sızdırılan belgelerde, CIA tarafından incelenen uzaylılara ait 'gerçek' görüntülerin bulunduğunu ortaya koydu. İngiltere'nin en ünlü UFO araştırmacısı olan yazar Philip Mantle, 90'ların ortalarında ortaya çıkan ve dünya çapında milyonları kandırmaya devam eden sahte Roswell videosunu ilk görenler arasındaydı.

O şimdi, gerçekleri kurgudan ayırmak için yola çıkan Alien Autopsy: The Search for Answers (Uzaylı Otoposisi: Cevapların Arayışında) adlı yeni bir TV programında yer alıyor.

Programda Mantle, bir e-posta zincirini inceliyor. Bu yazışmalarda bir CIA görevlisinin 17 dakikalık sahte video tarafından kandırıldığı anlaşılıyor. Öte yandan, ABD'li yetkililerin bu sahte video ortaya çıkmadan yıllar önce başka bir uzaylı otopsisi incelediği gün yüzüne çıkıyor.

KANITLARA SAHİP OLDUĞUNU CANLI YAYINDA AÇIKLADI 

Öte yandan, Eski Ulusal İstihbarat Direktörü, ABD'nin UFO'ların ses bariyerini bir sonik patlama olmadan kırdığına ve bilinen teknolojiyle manevraları imkansız hale getirdiğine dair kanıtlara sahip olduğunu açıkladı.

Açıklamalar, ABD hükümetinin gözlemlediklerini ayrıntılarıyla açıklayan bir sonraki raporla ilgili heyecanı artırdı. Donald Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktörü olarak görev yapan John Ratcliffe, olayların çoğunun hala kolay bir açıklaması olmadığını söyledi.

"AÇIKLANMASI ZOR..." 

Ratcliffe, Fox News'a yaptığı açıklamada, "Halka açıklanandan çok daha fazla UFO görülme olayı var. Bazılarının gizliliği kaldırıldı. Donanma veya Hava Kuvvetleri pilotları tarafından görülen veya açıkçası açıklanması zor eylemlerde bulunan uydu görüntüleri tarafından alınan nesnelerden bahsediyoruz." dedi.

Ratcliffe, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bahsettiğimiz, yeterli teknolojiye sahip olmadığımız, kopyalanması zor olan hareketler. Veya ses patlaması olmadan ses bariyerini aşan hızlarda seyahat eden tanımlanamayan nesneler..."

"SADECE BİR PİLOTTAN İBARET DEĞİL" 

Ratcliffe, Fox sunucusu Maria Bartiromo'ya, 'tanımlanamayan hava olaylarının' tüm dünyada gözlemlendiğini söyledi. Ratcliffe, ayrıca, "Bunlar sadece bir pilot veya sadece bir uydu veya bazı istihbarat vakalarından ibaret değil" diye ekledi.

180 GÜN SÜRE VERİLDİ 

Ratcliffe, "Genellikle bunları algılayan birden fazla sensörümüz var ve bunlardan bazıları açıklanamayan fenomenler ve aslında halka açıklanandan epeyce fazlası var." ifadelerini kullandı.Aralık ayında hükümete bildiklerini ifşa etmesi için 180 günlük bir süre verildi, bu da raporun 1 Haziran'dan önce yayınlanması gerektiği anlamına geliyor.

Ratcliffe, bulgularını 20 Ocak'ta görevden ayrılmadan önce yayınlamayı umduğunu söyledi. Ratcliffe, "Yeterince hızlı bir şekilde hareketedemedik" diye konuştu. Rapor, Trump'ın Aralık ayında imzaladığı 2.3 trilyon dolarlık koronavirüs yardım tasarısının bir parçasıydı. Tasarı, Senato İstihbarat Komitesi'nin 2021 Mali Yılı İstihbarat Yetkilendirme Yasası'nı içeriyordu ve içinde 'tanımlanamayan hava olaylarını' ele alan bir 'komite yorumu' bölümü vardı.

'YABANCI DÜŞMAN' İDDİASI 

Pentagon ve istihbarat teşkilatları tarafından hazırlanan raporun, diğer şeylerin yanı sıra, tanımlanamayan hava olaylarından kaynaklanan her türlü tehdidi ve bunların yabancı düşmanlara atfedilip atfedilemeyeceğini belirlemesi gerekiyor.

Ratcliffe, "Hava, bazen görsel rahatsızlıklara neden olabilir" dedi ve ekledi: "Bazen de düşmanlarımızın düşündüğümüzden veya fark ettiğimizden biraz daha ileride teknolojilere sahip olup olmadığını merak ederiz." Biden yönetiminde Ulusal İstihbarat Direktörü görevini, Avril Haines üstleniyor. Savunma Bakanlığı, 4 Ağustos'ta Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü'nün kurulduğunu Eylül ayında duyurdu.

ALTI PİLOT BİRDEN 

En az altı Super Hornet pilotu, 14 Kasım 2004'te UFO ile görsel temas kurdu. İlk elden tanıklarla yapılan sayısız röportajda belgelenen karşılaşmalar bir sır olarak kalıyor. USS Nimitz'in orijinal görüntüleri, 2007'de internete sızdırıldı. Ocak ayında, sızdırılan ünlü video klibi çeken eski Donanma havacısı Chad Underwood, New York Magazine ile yaptığı röportajda sessizliğini bozdu.

Chad Underwood dikdörtgen, kanatsız nesnenin Pasifik üzerinde Meksika kıyılarında görüldüğünü söyledi. Ayrıca, Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Princeton'un, yaklaşık iki hafta boyunca gizemli uçakları aralıklı olarak takip ettiğini açıkladı.

MİLYONLARCA BELGE ERİŞİME AÇILDI 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü'nün (CIA) UFO'larla ilgili kamuya açık milyonlarca belgesi indirilebilir bir formatta erişime açıldı. John Greenewald tarafından yönetilen The Black Vault isimli web sitesi, hükümetin UFO'lar (tanımlanamayan uçan objeler) için belgelediği UAP (tanımlanamayan hava olayları) belgelerini yayımladı. Tüm bu belgelere The Black Vaults'un web sitesinden erişilebiliyor.

Greenewald, Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası (FOIA) kapsamında CIA de dahil olmak üzere birden fazla kurumdan aldığı binlerce dosyayı elle tarayarak 2,2 milyonluk sayfalık arşivi The Black Vault'a yükledi.Bilgi özgürlüğü aktivisti Greenewald, dosyaları alabilmek adına hükümete 10 binden fazla FOIA talebinde bulunduğunu açıkladı. Konuya ilişkin Amerikan Vice News sitesinin teknoloji eki Motherboard'a bir e-mail atan Greenewald, "CIA'in yayımladığı UFO kayıtlarını almak için yıllarca savaştım" dedi. Gösterdiği çabayı diş çekmeye benzeten Greenewald, "Bunu başarabilmek adına onlarla birlikte dolaştım ve en nihayetinde oldu. İçinde birkaç bin dosyanın yer aldığı büyük bir kutuyu teslim aldım" diye konuştu.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre CIA, teşkilatın elindeki tüm belgeleri kamuya açtığını belirtse de The Black Vault bunu doğrulamanın bir yolu olmadığını vurguluyor.

Greenewald, CIA'in kayıtları TIF (Tag Image File Format) adındaki bir görsel formatıyla sunduğunu ve bunun da belgeler içerisinde arama yapmayı çok zorlaştırdığını söyledi.

24 SAATTE BİNLERCE KEZ İNDİRİLDİ 

Greenewald'un aktardığına göre belgeler ilk 24 saat içerisinde binlerce kez indirildi. Arşivde Rusya'da yaşanan 'muhteşem patlama' da dahil pek çok ilginç belge var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.