Hava Durumu

Bilim Kurulu Üyesi: '400 bin korona taşıyıcısı aramızda'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 taşıyıcısı yüz binlerce insanın dışarıda dolaştığını ifade etti. Ceyhan, "Sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bilim Kurulu Üyesi: '400 bin korona taşıyıcısı aramızda'

Bilim Kurulu üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs taşıyıcı 400 bin kişinin dışarda olduğunu söyledi.

"Koronavirüsün kendisinde bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor" açıklamasında bulunan Ceyhan, çalışan meslek gruplarında belirti olmasa bile test yapılması gerektiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerinin kısmen gevşetilmeye başlandığı ve ilk günlerde kuaför ve AVM'ler gibi işletmelerin açılmasına ilişkin de Twitter'dan paylaşım yapan Ceyhan, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor. Bir araya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virüsü bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.