Hava Durumu

BİM yetkilisi: 'Fiyatlar çok arttı' gibi ifadeleri kullanmayı doğru bulmam

Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirme yapan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Artan gıda fiyatları ağırlıklı hammadde ve girdi maliyetlerinin artması sebebiyle oluyor. Bu gelişmeleri bilmeden 'fiyatlar çok arttı, haksız arttı' gibi ifadeleri kullanmayı doğru bulmam" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BİM yetkilisi: 'Fiyatlar çok arttı' gibi ifadeleri kullanmayı doğru bulmam

Ticaret Bakanlığı, geçen hafta son dönemde vatandaşların fahiş fiyat artışlarına yönelik artan şikayet başvuruları üzerine başta gıda ve temel tüketim ürünlerinde olmak üzere saha denetimleri yapmış ve tedarikçilerle marketlerden savunma istemişti.

Özellikle pandemi döneminden sonra yaşanan fiyat artışı konusunda vatandaşın şikayeti artarken, perakende sektörü ise fiyat artışının kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiriyor.

Dünya'dan Özge Yavuz'un haberine göre, gıda fiyatlarındaki artış marketlerdeki yapıyı da değiştirdi. 

Zincir marketlerin elektronikten tekstil, züccaciye, halı ve sezonluk ürünlere adar pek çok ürünü satmasına yapılan itirazlar hakkında konuşan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, fiyat artışları hakkındaki eleştirilere şöyle yanıt verdi:

"Marketlerde elektronik ürün satışı yapılıyor olmasının rekabeti bozduğuna katılmıyorum. Planlı üretim yaptırıyoruz o sayede de uygun şartlarla alıp yine uyun şartlarla tüketiciye ulaştırıyoruz. Artan gıda fiyatları ağırlıklı hammadde ve girdi maliyetlerinin artması sebebiyle oluyor. Ayrıca dünya gıda fiyatlarındaki artışı göz ardı etmemek lazım. Ayrıca pandemi dolayısıyla ülkeler önce iç tüketimi dikkate alarak ihracatı kısıtlayabilyorlar. Kısıtlamanın yollarından birini, fiyatları artırmak olarak görüyorlar. Bu gelişmeleri bilmeden 'fiyatlar çok arttı, haksız arttı' gibi ifadeleri kullanmayı doğru bulmam"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.