Hava Durumu

Binali Yıldırım'dan İstanbul'daki oy farkıyla ilgili açıklama: 'İş değişecek...'

İstanbul'daki son durumu açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım "Karşılıklı itirazlar yapılıyor, süreç devam ediyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düşmüş durumda. İşlemeler de devam ediyor. Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Şu andaki fotoğrafa göre konuşuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Binali Yıldırım'dan İstanbul'daki oy farkıyla ilgili açıklama: 'İş değişecek...'

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Seçimden sonra itiraz sürecinde söz YSK'nın. İlçe ve il seçim kurullarında faaliyetler devam ediyor. Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi reddediliyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Seçimin sahibi YSK. 

Oy farkı her an değişiyor. Değişik ilçelerde sayım devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Bütün bu detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teşkil ettiği heyetler yapıyor. Bu detayları güncel olarak aktarmam doğru olmaz. 

Her şey yasalara uygun çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksik girişler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Şu anda işlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Seçim akşamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince şartlar değişti. 

(İmamoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesi) HDP'den alacağını aldı işi bitti, ziyaret etme gereği kalmadı.

YSK açıklamadan sayıları açıklamaları manidar. Bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru işereti kalmasın.

Ben ilk günden söyledim, YSK mazbatayı kime verirse başkan odur.   

Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düşmüş durumda. İşlemeler de devam ediyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun dışında söylenecekler kamuoyunu yanlış yönlendirmek olur. 

Biz sayımın tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Arkadaşların verdiği bilgi bu yönde. Şu andaki fotoğrafa göre konuşuyorum. Şu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan işlere karışmamız doğru olmaz. Bu kararların yeri YSK'dır.

İl seçim kurulu Büyükçekmece için yapılan iptal başvurusunu reddetmiş.

Sayımlar yapılsın tasnifler yapılsın ak mı karar mı önümüze gelecek. Kafalari karıştırıcı açıklamaları hoş karşılamıyorum." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.