Hava Durumu

Bir aile darmadağın oldu! Bursa'da can alan kazada sürücünün cezası belli oldu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, kırmızı ışıkta geçerek bir otomobili biçen ve sürücüsünün hayatını kaybetmesine neden olan kamyon şoförü, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir aile darmadağın oldu! Bursa'da can alan kazada sürücünün cezası belli oldu

Olay geçen mayıs ayında Balıkesir-Bursa yolunda meydana geldi. Kamyon sürücüsü Suat T., kırmızı ışık ihlâli yaparak, karşı yöne geçmekte olan 16 Y 0150 plakalı Yalçın Çekiçoğlu (31) idaresindeki araca çarpttı. Aracı önüne alarak sürükleyen kamyon sürücüsü, ortalığı savaş alanına çevirirken, kazada yaralanan araç sürücüsü Yalçın Çekiçoğlu (31) ve yanında bulunan Erden Özalp (18) olay yerine gelen ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın Çekiçoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından kamyon şoförü tutuklandı.

Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Suat T, "Trafik lambası yeşil yanıyordu. Geçebileceğimi düşündüm. Lamba önce sarıya, ardından kırmızıya döndü. 50-60 kilometre hızla gidiyordum. Durmam imkansızdı. Araca çarptım" dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Son sözü sorulan sanık beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından tutukluluk halinin devamına karar verip, sanığı 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.