Hava Durumu

Bir bu eksikti: Kavrulmaya hazır olun; Libya sıcakları geliyor!

Türkiye Libya üzerinden gelen yeni bir sıcak havanın etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Mevsim normallerinin üstüne tırmanacak olan hava sıcaklıkları termometrelerde 40 derece olarak ölçümlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2020 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2020 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir bu eksikti: Kavrulmaya hazır olun; Libya sıcakları geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Kocaeli, Sakarya, Çankırı ve Ankara çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen sıcak havaya ilişkin bilgi verdi.

Dilek Çalışkan, beklenen sıcaklıkların Türkiye'de her zaman yaşanmayacağını belirterek, ''Libya üzerinden gelecek sıcak hava dalgası bu sene üçüncü kez görülecek'' dedi.

Başta yurdun doğu bölgelerinde oldukça etkili olması beklenen sıcak havanın İç Anadolu ve Akdeniz'de de etki düzeyinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi gününden başlayarak pazar günü de sıcaklıkların artacağı İstanbul'da rüzgarlar sıcak esecek. Bölgede sıcaklıkların 32 ila 33 derece olması bekleniyor.  

Çalışkan, ''İstanbul'da pazartesi günü sağanak yağış görülebilir. Bununla beraber batıda sıcaklıklar salı ve çarşamba günü biraz düşebilir'' açıklamasında bulundu. 

40 DERECEYE VARAN SICAKLIKLAR KAPIDA 

Pazar günü ve sonrasında ise İzmir, Muğla, Denizli, Antalya, Ankara 37-40 derecelere çıkacak. 

Beklenen sıcaklıklara ilişkin Çalışkan, ''Yurdun batı kesimlerinde nem yapar ancak İç Anadolu Bölgesi ve Doğu'da kuru sıcak yapar. Bu sıcaklar gölgede 37 derece ise güneşin altında 10 derece eklemek lazım'' dedi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu yazın en sıcakları ölçülecek. Şu an 40 derece ancak 45 derecelere dayanacak

KARADENİZ'DE YAĞIŞLARA ARA

Çalışkan yağışların ara vereceğini belirterek, ''Karadeniz'de başta Bolu, Kastamonu olmak üzere sıcaklıkların 37 derecelere çıkması bekleniyor'' dedi. 

''SICAK HAVALAR FARK ETMEDEN HASTA EDEBİLİR''

Beklenen sıcak hava şartlarında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan Dilek Çalışkan, ''Tavşansanız kaplumbağa gibi hareket etmeniz gerekiyor'' dedi.

Çalışkan ayrıca, ''Sıcak havalar sizi fark etmeden hasta edebilir'' diyerek sözlerine şunları da ekledi: 

''Böyle günlerde aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor ve bol bol sıvı tüketilmeli''

Bursa için 5 günlük hava durumu tahmini:




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.