Hava Durumu

'Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz'

Yeni bir operasyonun sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz" dedi.  Afrin operasyonuna virgül konulduğunu belirten Erdoğan, "Menbiç Ayn El Arab ve Tel Abyad Kamışlı şeklinde bu süreci devam ettireceğiz" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu, çok çarpıcı mesajlar verdi. Sözlerine bu sabah hayata veda eden eski bakan Hasan Celal Güzel'i anarak başlayan Erdoğan'ın gündeminde Sincar'daki PKK tehdidi vardı. Konuşmasında Irak hükümetine seslenen Erdoğan, "Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak merkezi yönetime söyledik dedik ki burada ikinci Kandil ihtas ediliyor. Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin eğer halledemiyorsanız bir hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki Irak merkezi yönetimlerine de bunları söyledik. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur" dedi.

DEVAM ETTİRECEĞİZ

Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, "Afrin'de baktık ki bunlar dinlemiyor artık Hatay'a Kilis'e yapılan roket atışları neticesinde buraya girdik. Şu an itibarıyla 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı. Şu anda da iş bitmedi. ÖSO bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba bunların aramasını yapıyor. Bir gece ansızın gelebiliriz diye diyorduk geldik işi bu noktaya getirdik. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Menbiç Ayn El Arab ve Tel Abyad Kamışlı şeklinde bu süreci devam ettireceğiz" diye konuştu.

AB'YE: BİZİ OYALAMA

Erdoğan'ın gündeminde Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı tavrı da vardı. "Varna'daki AB Zirvesi'nde fotoğrafları önlerine koyacağız. Sığınmacılar için mali yardımı verecekseniz verin vermeyecekseniz dürüst olun diyeceğiz" diyen Erdoğan, "Vereceksen ver. Buyur gel kampları gez çadır kentlerimizi gez. Vereceksen bu parayı ver bizi oyalama. Vermeyecekseniz dürüst olun. İlla proje diye ısrar edilmesini iyi niyetle bağdaştırmıyoruz. Bugün ülkemize karşı faaliyet gösteren ne kadar terör örgütü mensubu varsa hepsi Avrupa'da baş tacı edilirken silahlar verilirken işte Afrin'de olayı gördünüz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.