Hava Durumu

Bir ilk...Belediyeye robot başkan

Japonya'nın Tama şehrinde yapay zeka destekli bir robot belediye başkanlığı için dolaylı yoldan da olsa aday oldu. Robotun adaylık kampanyası için ofis, internet sitesi ve  Twitter hesabı da açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir ilk...Belediyeye robot başkan

 Robotlar konusunda iddialı bir ülke olan Japonya'da bir robot, belediye başkanlığına dolaylı yoldan da olsa aday oldu. Tokyo'ya yakın bir şehir olan Tama'da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde aday olan Michihito Matsuda, seçimi kazanması durumunda yapay zekaya sahip bir robot ile şehri yönteceğini açıkladı.

Dolaylı yollardan da yolla olsa seçime aday olan robotun belediye başkanı olması için 2014 yılında da Tama belediye seçimlerine aday olan Michihito Matsuda'nın seçimi kazanması gerekiyor. Bu projenin insanoğlu için bir ilk olduğunun altını çizen Matsuda, robotun adaylık kampanyası için bir ofis ve internet sitesi dahi açmış durumda. Ayrıca robot için bir Twitter hesabı da açan Matsuda, propaganda faaliyetlerini bu hesap üzerinden yönetiyor. Tama şehrinin dört bir yanını robotun resimleri ile süsleyen Matsuda, seçimi kazanma konusunda iddialı.    

Ülke basınına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Matsuda, eldeki verileri insanlara göre daha iyi analiz edecek ve daha analitik kararlar alabilecek olan yapay zekanın kenti daha iyi yöneteceği iddiasında.   

Seçim afişlerinde belediyeyi yönetmek için çalışacak olan yapay zeka destekli robotun kadın şeklinde tasvir edildiği görünüyor. Ancak bu roboton gerçekten bu şekile sahip olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca belli bir görünümünün olup olmadığı da bilinmiyor. Muhtemelen bir yazılım olabilecek olan robotun seçimi kazanmada Matsuda'ya fayda sağlayıp sağlamayacağı şimdilik belli değil.

15 Nisan'da yapılan seçimin sonuçları hehüz açıklanmasa da 44 yaşındaki Michihito Matsuda'nın kazanma ihtimali düşük görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.