Hava Durumu

Bir KHK eleştirisi de Gül'den: 'Kaygı verici'

Dün yayımlanan 696 sayılı KHK ile ilgili bir tepki de eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. "696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık kaygı vericidir" diyen Gül, "İlerde hepimizi üzecek olaylara fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir KHK eleştirisi de Gül'den: 'Kaygı verici'

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.  Söz konusu KHK'nın kaygı verici olduğunu belirten Abdullah Gül, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir" dedi.

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Gül, AK Parti'ye "İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" sözleriyle bu maddenin düzeltilmesi yönünde çağrı yaptı.

KHK NE DİYOR?

696 sayılı KHK ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında resmi görevlilere getirilen yargı zırhı sivilleri de kapsadı. Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.