Hava Durumu

Bir sahil kasabasına yerleşmek gerçekten iyi bir fikir mi?

İşten bunaldığınız bir gün, trafikte 2 saat geçirince, sokağa çıkma yasağının olduğu bir hafta sonu ya da yüksek binaların arasından gökyüzünü görmeye çalışırken aniden karar verebilirsiniz: şehri terk etmeliyim! Küçük yerde yaşam hayallerinizi süsleyecek kadar güzel mi, artı ve eksi yönleriyle, sakince inceleyelim...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir sahil kasabasına yerleşmek gerçekten iyi bir fikir mi?

Nerede yaşayacağınızı tercih edebiliyorsanız, bu büyük bir avantaj... İşiniz, maddi durumunuz, aile yapınız elveriyorsa, şehir değiştirmeyi, küçük bir sahil kasabasına yerleşmeyi düşünüyor olabilirsiniz.

Gazetelerin sayfalarında okuduğunuz, "plaza çalışanıydı ve bir gün her şeyi bırakıp çiftçilik yapmaya başladı" haberleri de oldukça cazip. Avantajları ve dezavantajlarıyla sahil kasabası yaşamını masaya yatıralım ne dersiniz?

Bahçeli ya da deniz kenarında bir ev sahibi olmak mümkün

Büyük şehirde bahçe içinde müstakil bir ev ya da deniz manzaralı bir ev sahibi olmak hiç de kolay değil. Oldukça yüksek maliyetleri olan bu konfora sahil kasabasında çok daha uygun fiyata kavuşabilirsiniz.

Mis gibi bir hava, sağlıklı bir yaşam

Büyük şehrin karmaşası, kirli havası, trafiği, stresi orada olmayacak. Evet, sırf bunun için bile denemeye değer belki de...

Her şey organik

Yerel bir pazara gitmeniz, her şeye en tazesinden ulaşmanız için yeterli. Üstelik yiyeceklerin kokusunun, tadının bambaşka olduğunu hemen anlayacaksınız.

Kendinize zaman kalacak

Vaktinizi trafikte harcamayacağınız için, kendinize ve sevdiklerinize bol bol zaman kalacak.

Yılda 15 gün tatil yetmiyorsa...

Büyük şehirde çalışanlar için tatil sadece yılda 15 gün sürerken, sahil kasabasında çalışsanız dahi 3 ay tatil yapabilirsiniz. Yaz aylarında işten çıktıktan sonra denize girebilir, bahar gelince yakın lokasyonları keşfedebilirsiniz.

Tüm bu muhteşem avantajların yanında, çocuklarınızın eğitimi için seçenekler oluşturmak, işinizi taşımak, arkadaş çevrenizden ayrılmak gibi meseleler de var. Bir de tabi ki alışkanlıklar... Etkinliklere katılan biriyseniz, küçük yerlerde bunların da eksikliğini hissedebilirsiniz. Ayrıca herkesin daha yavaş hareket etmesi, komşuların çok iç içe olması sizi rahatsız edebilir... Büyük bir şehirden daha küçük bir sahil şehrine ya da çok gelişmiş bir ilçeye taşınmak belki tüm dengeleri daha iyi kurabilir.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.