Hava Durumu

'Bir sınırı var' deyip uyardı: 'Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilsin'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, sınırdaki göçmen yoğunluğuna dair, "Türkiye üzerine düşenleri fazlası ile yerine getirdi. Ama Türkiye'nin de kapasitesinin bir sınırı var. Verilen sözler yerine getirilmeli" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bir sınırı var' deyip uyardı: 'Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilsin'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları...

 - Cumhurbaşkanımız Moskova'da olacak. İdlib'de atılabilecek adımlar konusu kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Acilen bir ateşkes anlaşması sağlanması amacıyla gidiyoruz.

- Mülteci krizinin aşılması için önemli bir adım atılacaktır. Bizim Rusya ile kapsamlı ilişkilerimiz var. İdlib için ortak bir mutabakat ümidi ile gidiyoruz.  Suriye'de meşru ve şeffaf bir seçimin gerçekleştirilmesi bir yönetimin iş başına gelmesi ümidimizdir. Esed'in Nisan ayında bir seçim yapılacağı açıklamasının hiçbir hükmü olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum.

SINIRDAKİ GÖÇMENLER

- Göçü nasıl durdururuz diye harekete geçtiler. Cumhurbaşkanımızın yoğun bir diplomasi trafiği devam ediyor.

- Türkiye üzerine düşenleri fazlası ile yerine getirdi. Ama Türkiye'nin de kapasitesinin bir sınırı var. 

- Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi gerçekleşmedi. Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilmeli. Vaad edilen hiçbir şey neredeyse yerine getirilmedi.

Gündemin sıcaklığı içinde İdlib'e yoğunlaşırken Tel Abyad gibi bölgelerde sükunet hakim.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

- Hafter yönetiminin ateşkes ihlalleri görüyoruz. Artık uluslararası toplumun da bunu görüp, adım atması gerekiyor.

KORONAVİRÜS

- Gerekli tedbirler alındı. Dün bir toplantı yapıldı. Alınan tedbirler gözden geçirildi. Biz de teyakkuz halindeyiz. Şu ana kadar bir vaka görülmedi. Sağlık Bakanı bir mesaj paylaştı ve Bakanlığın uyarılarını dikkate alması gerekiyor.

TBMM'DEKİ KAVGA

- O sözler bir insana ait olabilecek sözler değildir.  Biz FETÖ ile mücadele ederken, DEAŞ ile mücadele ederken bu mücadeleyi lekelemeyi çalışanlara ne isim verileceğini halkımız gayet iyi bilir. 

SORU - CEVAP 

(Erdoğan-Trump görüşmesi) Türkiye olarak NATO'dan beklentilerimizi ortaya koymuştuk. Somut neticeleri sahada açık bir şekilde görmek istiyoruz.

(Yunanistan'ın mültecilere tavrı) Kapıların açılması, Avrupalılar için bir sürpriz olmamalıdır. Cumhurbaşkanımız bunu aylardır dile getiriyor. 
Biz nasıl bu insanları alıp, temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onların da benzer sorumlulukları var.  Oraya geçmeye çalışan mültecilere yapılanları görüyorsunuz.
AB'nin 4 milyondan daha fazla mülteciye sahip Türkiye'ye gelince bürokrasiden bahsetmesi, çifte standarttır. Mültecileri hiçbir zaman siyasi şantaj malzemesi olarak görmedik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.