Hava Durumu

Bir Türkiye gerçeği! Bursa'da atanamayan öğretmen armut topluyor...

Bursa'nın İnegöl İlçesinde elma hasadı yavaş yavaş biterken, deveci armudunun hasat başladı. Çalışan kadınlar arasında atama bekleyen öğretmenlerin de bulunması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir Türkiye gerçeği! Bursa'da atanamayan öğretmen armut topluyor...

İnegöl'de yetişen elma hasadında son ürünler toplanıyor. Elma hasadının ardından deveci armudunda hasat başlayacak. Bahçelerde en çok emek harcayanlar ise gündelik olarak çalışan bayanlar.
Tarlaya çalışmaya giden bayanlardan birisi de Emine Karaoğlu. 2016 yılında mezun olan Karaoğlu Fen Bilimleri Öğretmeni olduğunu, 3 yıldır atama beklediğini ifade etti.
Bir yandan da KPSS sınavına hazırlanan genç öğretmen bir yandan da bahçelerde çalışarak parasını kazanmaya çalışıyor.


Bahçede günlük olarak 70 lira kazandığını belirten Karaoğlu, "Çalışmadan olmuyor. Hayatımızı idame ettirmek için para kazanmamız gerekiyor. Anne babadan para istemek de olmuyor. Bahçeye gelip çalışıyorum. Günlük olarak 70 lira kazanıyorum. Fen Bilimleri öğretmeniyim, eğitim bilimleri mezunuyum 2016 yılında mezun oldum. Yaklaşık 3 yıldır atama bekliyorum. Daha önce ücretli öğretmenlik yaptım, özel okullarda çalıştım. KPSS sınavına da hazırlanıyorum" dedi.


Elma ve armut yetiştiren çifti Hüseyin Avcı ise artık elma hasadında sona doğru geldikleri belirterek "Bu yıl verim çok güzel. Elmanın fiyatı 1 TL ile 1 lira 80 kuruş arasında. Elmasına göre değişiyor. Artık deveci armudunda hasat başladı. Onun fiyatı da 2- 2,5 lira. Genelde iç piyasa satıyoruz. Bahçemizde 20 kadın çalışıyor. Hepsinin çalışmalarından memnunuz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.