Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan temaslı kişiler için yeni karantina kararı!

19 Temmuz itibarıyla karantina önlemlerini tamamen kaldıracak olan Birleşik Krallık'ta Sağlık Bakanı Sajid Javid iki doz aşı yaptıranların, 16 Ağustos'tan itibaren corona virüs testi pozitif çıkan biriyle temasa geçmeleri halinde karantinaya girmeyeceklerini açıkladı. Bakan Javid ayrıca, corona virüs testi pozitif çıkan biriyle temaslı olduğu tespit edilen 18 yaş altı gençlerin karantinaya alınmayacaklarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Birleşik Krallık'tan temaslı kişiler için yeni karantina kararı!

Nüfusunun yüzde 68'ine en az bir doz, yarısını ise tamamen aşılayan Birleşik Krallık'ta Sağlık Bakanı Sajid Javid, Parlamento'da milletvekillerine konuşma yaptı.

Bakan Sajid Javid, ilerleyen dönemlerde kişilerin corona virüs testi pozitif çıkan hastalarla temas etmesi halinde karantinaya girmeyeceğini açıkladı.

Javid, özellikle iki doz aşı yaptıranların, 16 Ağustos'tan itibaren corona virüs testi pozitif çıkan biriyle temasa geçmeleri halinde karantinaya girmeyeceklerini bildirdi.

Bununla birlikte Bakan Javid, corona virüs testi pozitif çıkan biriyle temaslı olduğu tespit edilen 18 yaş altı gençlerin karantinaya alınmayacaklarını aktardı.

EYLÜL'DEN İTİBAREN ÜÇÜNCÜ DOZ AŞISI YAPILMASI PLANLANIYOR

19 Temmuz itibarıyla karantina önlemlerini tamamen kaldıracak olan Birleşik Krallık'ta Eylül ayından itibaren ise üçüncü doz corona virüs aşısı uygulamasının başlaması planlanıyor.

Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi (JCVI), kış gelmeden önce Covid-19'a karşı halihazırda iki doz aşıyla sağlanan koruma süresinin uzatılması için 30 milyondan fazla İngilizin güçlendirici üçüncü doz aşıyı alması tavsiyesinde bulundu.

AMAÇ: KIŞIN VİRÜSÜ UZAK TUTMAK

Kış aylarında insanların hastalığa karşı korunmasını sağlamak için bu programı hızla sunabileceklerinden emin olmak amacıyla İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ile çalıştıklarını söyleyen Javid, planın, kısıtlamaların tamamen hafifletilmesi gereken kış aylarında virüsü uzak tutmak için tasarlandığını söylemişti.

Üçüncü doz aşının 50 yaş ve üstü tüm yetişkinler ile grip aşısı için uygun olan kişileri kapsaması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.