Hava Durumu

Birlikte tüketildiğinde daha hızlı kilo verdiren 9 besin!

Tüm zayıflama yöntemlerini, diyetleri, hızlı zayıflamanın yollarını hatmettik. Ancak farklı yöntemler de var...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2021 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Birlikte tüketildiğinde daha hızlı kilo verdiren 9 besin!

Bazı besinlerin birlikte tüketildiğinde çok daha etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Semizotu ile yumurta

Yeşil yapraklı sebzelerde nadir görülen yüksek miktar A vitaminine sahip olan semizotu yumurta ile servis edildiğinde vücudun kalori yakma kapasitesini oldukça yüksek düzeye çıkararak hızlı kilo kaybına neden oluyor. 100 g yaklaşık 16 kalori olan semizotunu 1 adet haşlanmış yumurta ile yediğinizde maksimum alacağınız kalori 100 kadar. İster haşlanmış yumurta üzerine semizotu yapraklarıyla salata hazırlayın, ister omlet yapın.

Taze barbunya ve dereotu

Taze barbunyadaki oligosakkaritler metabolizmanın hızlanmasında çok etkili. Dereotu içerdiği kalsiyum, B vitaminleri ve kaemferol sayesinde metabolizmayı da canlandırıcı etkisi bulunuyor. 1 tabak bu leziz sağlıklı kombinasyonun kalorisi 120.  

Ton balığı ve zencefil

Zencefil midede gastrik boşalmayı hızlandıran ve şişkinliği azaltan özel kök baharattır. Ancak zayıflamadaki en önemli etkisi zencefildeki bitki hücrelerinin insan vücudundaki enzim, genleri etkileyerek inflamasyonu azaltıp hücre içinde yağ sentezini baskılayabilme özelliğinin bulunmasıdır. Ton balığı aynen somon gibi yüksek dozda omega 3 yağ asidinin bir formu olan DHA'yı bolca içerir. DHA midede yağ bağlayıcı genlerin çalışmasını engelleyerek bel bölgesindeki yağlanmanın da azalmasını sağlar. Ton balığının yanında taze zencefil tüketmek bel bölgesinde yağ hücrelerinin artmasını engeller.

Ispanak ve avokado

Avokado tekli doymamış yağ asidi olan oleik asidin en iyi kaynaklarından biridir. Bu yağ asidi kanda kolesterolün düşmesinde etkilidir. Ancak avokadonun en güzel özelliği açlığın bastırılmasında sihirli etki göstermesidir. Açlığın geçiştirilmesini E ve B vitaminlerinden zengin yapısı sayesinde sağlamaktadır. Ispanak ise bol lif içermesinden dolayı midede tokluğun artmasında destekleyici etkiye sahiptir. 

Kavun, kuru karanfil ve siyah üzüm

Siyah üzümdeki antosiyanidin sayesinde belde biriken yağların depolanmasını önleyin. Kuru karanfil ise yenilen yiyeceklerin hızla kalori yakılmasında etkili. 

Tavuk ve acı biber

Tavuk sadece yüksek proteini sayesinde doyuma destek vermez. Az miktarda daha az yemenizi de sağlayan bir etkisi bulunur. Acı kırmızı biberi tavuk yemeklerinin yanında yediğinizde yağ yakımını oldukça yüksek olur. Acı biberin özellikle içindeki sarı pullarında bulunan kapsaisin adlı madde yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Günde ne kadar çok kapsaisini tavuk veya hindi gibi beyaz etlerle beraber tüketirseniz o kadar çok yağ yakımınız da artar.  

Kahve ve tarçın

Tarçın aroması süper olan bir baharat olmasının yanında bolca antioksidan içermesi nedeniyle araştırmalarda bel bölgesindeki yağların azalmasında da etkili olduğunu gösteriyor. Kahve ise içerdiği kafein nedeniyle iştah baskılayıcı olup tarçın ile beraber tüketildiğinde zayıflamayı da hızlandırma etkisi artmaktadır. 

Somon ve kuşkonmaz

Kilo verdiren besinler listesinde en önde gelen iki üründür. Kuşkonmazın içeriğindeki vitaminler tam bir kilo düşmanıdır. Metabolizmayı hızlandırıp kısa süre içinde vücudunuzdan fazlalıklarınızı attığınıza şahit olacaksınız. Somon da balıklar içerisinde yağsız ve çok faydalı bir balıktır. Bu ikili besini akşam öğününüzde kullanabilirsiniz. Bir diyet listesiniz akşam öğünü olmaya ilk adaydır.

Bakliyat ve mısır

Bakliyat ve mısır ikisi beraber yenir mi demeyin ağza çok güzel tat veriyor. Denediğimizi söyleyebiliriz. Bakliyatlardan kuru fasulyeyle beraber kaynamış mısırı tükettiğinizde çok az kalori alacaksınız. 

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.