Hava Durumu

Bitcoin Fiyatı Neden Düşer? Düşüş Dönemlerinde Nasıl Kar Elde Edilir?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Bitcoin fiyatının neden düştüğü ve düşüşlerde nasıl kazanç sağlanacağı konusunda detaylı bir makale hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bitcoin Fiyatı Neden Düşer? Düşüş Dönemlerinde Nasıl Kar Elde Edilir?

Bitcoin'in Fiyatı Neden Düşer?

Bitcoin Haberleri ve kripto para haberlerinde sıklıkla Bitcoin'in fiyatının düştüğü ya da yükseldiği ile ilgili haberler yer alıyor. Peki, Bitcoin'in fiyatı neden düşüyor ve bu düşüşler normal mi?

Bitcoin fiyatının düşüşün arkasında; asılsız haberler, manipülasyonların etkisi, devletlerin baskısı, talebin azalması, panik satışların oluşması, tüm dünya çapında popüler olan bir ismin yaptığı olumsuz bir açıklama, büyük bir şirketin BTC ile ilgili olumsuz adım atması ya da yükseliş sonrasında bir düzeltme yaşanması gibi pek çok etken bulunuyor.

Öncelikle son zamanlarda özellikle Çin'in uyguladığı baskıcı politika ve Amerika'nın belirsiz tutumu nedeniyle Bitcoin fiyatı ve altcoin fiyatlarında düşüşler olduğu görüldü. Bahsi geçen devletlerin negatif tutumlarının yanı sıra Tesla'nın bir süre Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi durdurduğunu açıklaması da BTC fiyatı ve kripto para fiyatları üzerinde etkili oldu. 

Bunun yanı sıra aslında Bitcoin'in 2020 Aralık'tan Mayıs 2021'e kadar bir boğa piyasasında olduğu düşünülüyordu. Bir boğa piyasası sonrasında ise analistlere göre sağlıklı piyasa koşullarının oluşabilmesi için sert düzeltmelerin yaşanması gerekiyor. Eğer bu düzeltmeler yaşanmaz ve piyasada artış devam ederse çok daha büyük düşüşlerin ve hatta sıfırlanmaların yaşanabileceği ifade ediliyor.

CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Bitcoin aslında 4 yıllık döngüler halinde hareket ediyor. Çünkü BTC'de 4 yılda bir madencilik ödül yarılanması yaşanıyor. Madencilik ödül yarılanması sonrasında piyasaya sürülen Bitcoin miktarı yarı yarıya indirilmiş oluyor. Dolayısıyla talep aynı kalsa dahi BTC fiyatı artıyor. Ancak görünüşe göre talep de artıyor ve bu da her dört yılda bir yeni rekorların kırılması ve ardından bir ayı piyasasının yaşanması ile sonuçlanıyor.

Tüm bunlara bakıldığında aslında Bitcoin boğa piyasasında sonrasında ayı piyasası ve ayı piyasası sonrasında boğa piyasası yaşıyor. Bu sebeple uzun vadede düşüşler ve yükselişler bu döngülere göre tahmin ediliyor. Ancak kısa vadeli düşüşler ve yükselişler piyasa dinamikleri tarafından belirleniyor. 

Düşüş Sırasında Nasıl Kazanç Elde Edilir?

Tecrübeli yatırımcılar ve analistler sadece boğa piyasalarında değil ayı piyasalarında da yükselişlerin elde edilebileceğini ifade ediyor. Bunu yapmak için ise bazı noktalara dikkat etmenin yeterli olduğu düşünülüyor. 

Öncelikle analistler yatırımcılara, teknik grafikleri takip etmelerini ve destekte satın alıp dirençte satış yapmalarını tavsiye ediyor. Bu noktada herkesin teknik analiz bilmesinin gerekli olmadığını ve güvenilir piyasa analistlerini takip ederek de destek ve direnç noktalarının analiz edilebileceğini belirtmekte fayda var.

Bunun yanı sıra analistler, birden toplu alımlar yapmaktansa kademeli olarak alımların yapılmasının önemli olduğunu düşünülüyor. Böylece grafik oluşumu takip edilebilir ve alımlar daha doğru yerlerde yapılabilir. 

Ayrıca özellikle düşüş dönemlerinde kripto para piyasasında henüz yeni olan alanlar farming ya da staking yapılarak da para kazanılabileceği ifade ediliyor. Bu yöntemleri denemeden önce ise mutlaka detaylı araştırma yapılması gerektiğinin altı çiziliyor.

Tüm bunlara ek olarak yatırımcılar kısa vadeli yatırımlardansa en az 3-5 yıllık yatırımlar yaparak da uzun vadede kazanç elde edebilirler. Bu noktada da analistler, özellikle düşüş dönemlerinde satın alınması gerektiğini, yükselişlerde heyecana kapılmadan beklenmesi gerektiğini ve düşüşlerde paniğe kapılmadan satış yapılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

NOT: Bu içerik, yatırım tavsiyesi değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklardır. Bu para birimlerine yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Sorumluluk kişinin kendisine aittir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.