Hava Durumu

Bitkilerin yapraklarını koruyan mucizevi yöntem!

Evinizdeki veya bahçenizdeki bitkileri böcekler sarıyor ve yaprakları zarar mı görüyor? Evde kendi hazırlayabileceğiniz birkaç karışımla evdeki ve bahçedeki çiçekleri zararlı canlılardan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bitkilerin yapraklarını koruyan mucizevi yöntem!

Düzenli bakılmayan ve sağlıksız olan çiçekler en ufak böceklenmeden çok çabuk etkilenir. Bu nedenle çiçeklerin düzenli bakıldığına emin olun. Zedelenmiş ve zarar görmüş yaprakları varsa muhakkak temizleyin.

EV YAPIMI BÖCEK KOVUCU YAPIN

1 çorba kaşığı hafif bulaşık deterjanı ile 1 çorba kaşığı yemeklik yağ ve 1 litre su karıştırarak ev yapımı bir böcek kovucuyu yapabilirsiniz. Bitkilerinize haftada bir yaptığınız karışımdan sıkın, ancak suladıktan sonra yaptığınızdan emin olun. Bu yöntem, orkideler dışında neredeyse tüm çiçekler üzerinde işe yarayacaktır.

BAHARATLARDAN FAYDALANIN

Pek çok aromatik bitkinin zararlıları uzaklaştırdığını biliyor muydunuz? Patates böceklerinden yaprak bitlerine kadar çeşitli böcekleri uzak tutabilecek en uygun örnekler olarak nane, rezene ve limon otu kullanabilirsiniz. Çiçeklerinizin etrafına bir tutam bu baharatlardan birini serpin.

SARIMSAK KULLANIN

Sarımsak, doğal antibakteriyel, antiviral ve mantar önleyici özelliklere sahiptir ve aynı zamanda güçlü bir böcek uzaklaştırıcıdır.

Beş sarımsağı soyup ezin ve sarımsağın gece boyunca suda demlenmesine izin verin. Karışıma bir tutam bulaşık sabunu ekleyin, ardından ince bir süzgeçten geçirin. Bu sıvıyı su ile seyreltin, ardından bir sprey şişesine koyun. Böcek zararlılarının çoğunu kontrol etmek için bu çözeltiyi bitkilerinize haftada bir veya iki kez püskürtün.

EVDE TÜTÜN SPREYİ YAPIN

Tütün ve tütün ürünleri insan sağlığına zararlı olduğu gibi zararlı haşereler içinde zehir niyetine kullanılır. Yarım fincan tütün yaprağı hasadı için yeteri kadar sigara izmariti toplayın. Bunları bir çorabın içine koyun ve gece boyunca bir litre suya batırın. Tütün, bu bitki ailesini etkileyen böcekleri yok edecektir.

ACI BİBERLİ BÖCEK KOVUCU

Bahçenize bir sıra acı biber ekmek böcekleri kovmanı için oldukça iyi bir yöntem olacaktır. Mutfak robotuna acı biber koyun ve öğütün. Cildinize veya gözlerinize toz bulaşmamasına dikkat edin. Karıncaları ve beyaz sinekleri kovmak için bahçe bitkilerinin etrafına serpin.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.