Hava Durumu

"Bizi bir gün yaşatmazlardı"

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye'nin ordusudur'' dedi. Ordunun güçlü olması gerektiğini de belirten Erdoğan, "Güçlü bir ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
"Bizi bir gün yaşatmazlardı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu. Geçmişte bazı odakların Türk ordusuna zarar verdiğini belirten Erdoğan, artık bunun önüne geçildiğini söyledi. Erdoğan, "Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkân vermeyecek; tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum. Türkiye'nin artık kaybedecek ne zamanı ne insanı vardır. Tarih kitaplarını incelediğimizde Türk milleti için asker millet tanımının yapıldığını görürüz. Bizim öne çıktığımız alan askerliktir savaştır yürekle bilekle yapılan mücadeledir" dedi.

TÜRK MİLLETİ'NİN ORDUSU

"Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm milletimizin ortak değeri olması gibi ordumuz da hepimizindir" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki yıl Harp Okullarımıza yapılan müracaat sayısının doğrusu ben katlanarak artacağına inanıyorum. Çünkü bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu, FETÖ'cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu, şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye'nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur" ifadelerini kullandı.

GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR

Bölgedeki gelişmelerden dolayı ordunun gücüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye kendi sınırlarını içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürütüyor. Suriye'de çok önemli operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bugün Türkiye operasyonel kabiliyet ve tecrübe bakımından herhalde dünyanın en güçlü birkaç ordusundan birine sahiptir. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yürütebilecek güçlü bir ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı" dedi.

KİMSE ASKERİMİZİ YIPRATAMAZ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yapılan olumsuz yorum ve saldırılara da tepki gösteren Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ordumuzun içerisine sızmış darbeci ve cuntacı hainlerle mücadele etmek başkadır, ordumuzu zayıflatacak, askerimizi rencide edecek davranışlar içerisine girmek bambaşkadır. Hainlerle mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz ama hiç kimsenin bunu fırsat bilip ordumuzu, subaylarımızı, askerimizi yıpratmasına da müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere de değindi. "Suriye krizi sırasında bir kez daha gördük ki, başımız gerçekten belaya girdiğinde ülkemize elini uzatacak kendi kardeşlerimiz dışında bir toplum yoktur" diyen Erdoğan, "Dost ve kardeş toplumların maalesef askeri olarak bize katkı sağlayacak güçlü bir durumları olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Hani iyi gün dostu derler ya, üyesi bulunduğumuz uluslararası kurumların böyle olduğunu gördük, yaşıyoruz. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" ifadelerini kullandı, Türkiye'nin üyesi olduğu ittifaklara ve sözde müttefik ülkelere üstü kapalı mesaj verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.