Hava Durumu

Bloomberg: Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ile ilgili ortaya petrol ve doğal gaz iddiaları atılırken Bloomberg, Türkiye'nin Karadeniz'de enerji kaynağı keşfettiğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bloomberg: Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde "İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermek ile karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Bu müjdenin hayalleri ve rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek sureti ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası açıklayacağı müjde merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü vereceği, Türkiye'de yeni bir dönemin açılmasını sağlayacak müjdenin Karadeniz'de doğal gaz keşfi olduğu iddia edildi.

Bloombergnews'in haberine göre, Türkiye, Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti. Bloomberg News'e bilgi veren iki kaynak, söz konusu enerjinin büyük olasılıkla doğal gaz olduğunu öne sürdü

Erdoğan "müjde" ile ilgili bilgi vermese de, açıklaması sonrası Dolar/TL 'de %0,9'a varan günlük düşüş kaydetti. Borsa İstanbul günlük %2 yükseliş kaydederken enerji şirketleri Tüpraş %8,1, Petkim ise %9,9'a kadar arttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.