Hava Durumu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun 6 ay sonra görevden alınmasının ardından, adaylığını açıklayan ilk isim Prof. Dr. Erhan Erkut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyım rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun, atandıktan 6 ay sonra görevden alınmasının ardından YÖK rektörlük adaylığı için başvuru ilanı yayımlamıştı. Prof. Dr. Erhan Erkut, Rektörlük için başvuracağını açıklayan ilk isim oldu

Twitter hesabından açıklama yapan Erkut, "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapmaya karar verdim. Hem paydaşları kapsayan hem de liyakatı öne çıkaran bir seçim sistemini savunuyorum. Özgeçmişimin başvurular arasında olmasının süreci daha sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar" ifadelerini kullandı.

Erkut, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Önemli bir konuyu belirtmem gerek. Ben tatil sonrası başvurumu hazırlayacağım. Fakat eğer Boğaziçi hocaları benim başvurumu desteklemezler ise, başvurmayacağım ve onların destekledikleri adayı destekleyeceğim. Ülkemizdeki rektör atama sürecinin mutlaka geliştirilmesi gerek"

Öte yandan Erkut, yurt içi ve yurt dışındaki tüm akademisyenlere seslendiğini belirten bir paylaşım daha yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Yurt içinde ve dışındaki tüm akademisyenlere sesleniyorum. Eğer rektörlük için gereken şartları yerine getiriyorsanız, lütfen Boğaziçi rektörlüğü için başvuru yapın. Seçim yapılacak havuz ne kadar zengin olursa, seçilecek rektörün "layık" birisi olma ihtimali o kadar yüksek olur"

Paylaşımına yapılan çok sayıda yorumun ardından Erkut bir açıklama daha yaptı:

"Beni tanıyanlar eğitim sistemini altüst etmeye soyunmuş bir aktivist olduğumu bilirler. YetGen ile üniversitelerin yapamadığı şeyleri yapıyorum. Rektörlük ise ateşten gömlek--6 yıl taşıdım, biliyorum. Amacım sürecin tartışılmasına ve liyakatın geri gelmesine destek olmak.

ERHAN ERKUT KİMDİR?

1957 yılında doğan Erhan Erkut'un Türkiye, Kanada'da vatandaşlığı bulunmaktadır. Lisans derecesini 1980'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, doktorasını ise 1986'da Florida Üniversitesi'nden aldı.

1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde "INFORMS Teaching of Management Science Practice Award" ile "3M Teaching Fellowship" başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı, ve 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.

Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.