Hava Durumu

Borsa İstanbul'da yeni işlemler devreye giriyor

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda; Fiziki Teslimatlı Dolar TL Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerini, Platin ve Paladyum Vadeli İşlem Sözleşmelerini ve Devlet İç Borçlanma Senedi Vadeli İşlem Sözleşmelerini işleme açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Borsa İstanbul'da yeni işlemler devreye giriyor

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun yaptığı yazılı açıklamada, yeni işleme açılacak sözleşme gruplarından birinin fiziki teslimatlı DolarTL vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri olduğunu belirterek, yeni sözleşmelerin 22 Ekim 2021'de işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

Bu sözleşmelerin sermaye piyasaları açısından çok önemli bir amaca hizmet edeceğini vurgulayan Ergun, "Mevcut nakdi uzlaşmalı döviz sözleşmelerine ek olarak vade sonunda fiziki teslimatlı olarak işleme açılacak bu sözleşmeler başta reel sektör ve dış ticaret şirketleri olmak üzere, faaliyetleri gereği bilançosunda yabancı para pozisyonu taşıyan şirketlerin kur risklerini daha rekabetçi, güvenli ve şeffaf bir platformda yönetmelerine imkan sağlayacak." ifadelerini kullandı.

SAAT 23:00'E KADAR İŞLEM GÖRECEK

Korkmaz Ergun, yeni işleme açılacak sözleşme gruplarından diğerinin de platin ve paladyum vadeli işlem sözleşmeleri olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Platin ve paladyum vadeli işlem sözleşmeleri, 17 Eylül 2021'de işlem görmeye başlayacak. Yeni sözleşmeler ile VİOP'ta kıymetli madenler ürün gamını tamamlamış olacağız ve böylelikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında global çapta uygulanan genişleyici para ve maliye politikalarının etkisi ile kıymetli maden fiyatlarında görülen yüksek oynaklık karşısında yatırımcılara hem merkezi karşı taraf güvencesiyle yatırım yapma hem de risklerini yönetme olanağı sağlayacağız. Platin ve paladyum vadeli işlemler sözleşmeleri, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST-Banka Dışı 10, altın ve gümüş sözleşmelerinde olduğu gibi VİOP akşam seansına da dahil edilerek saat 23.00'e kadar işlem görecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.