Hava Durumu

Borsada açığa satış yasağının kalkması için çalışma

Borsada açığa satış yasağının kalkması için çalışma yapılıyor. Dört ayı aşkındır süren yasağın yakın bir zamanda kaldırılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Borsada açığa satış yasağının kalkması için çalışma

Borsa İstanbul'da 28 Şubat'tan bu yana açığa satış yasağı uygulanıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, Mart başında yaptığı açıklamayla ikinci bir duyuraya kadar yasağın süreceğini açıklamıştı.

NTV'nin haberine göre, Takasbank yeni bir otomasyon sistemini devreye almak için hazırlık yapıyor. Sistemin devreye alınmasıyla açığa satış yasağının kaldırılması planlanıyor.

Sistemin çok yakın bir zamanda faaliyete geçeceği ifade edilirken, yasağın ilk etapta endeks 30 kağıtları ile kaldırılması bekleniyor.

Takasbank ödünç pay piyasasında otomasyon çalışması ile satış emirleri bundan sonra bir kez girilecek ve iptal edilene kadar her gün otomatik olarak yenilenecek. Bu sayede aracı kurumların operasyonel yükleri hafifleyecek, maliyetleri azalacak, piyasada sağlıklı fiyat oluşumu sağlanacak.

BORSADA AÇIĞA SATIŞ NE DEMEK?

Açığa satış, pay piyasalarında, hisse fiyatlarının yükselişi yerine düşüşünden kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların, sahip olmadıkları hisse senedini ödünç almak kaydıyla satması anlamına geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.