Hava Durumu

Boşanma hakkında söylenen 10 yalan!

Bir insan hayatında kaç kez boşanır ki? Bu nedenle boşanma konusunda çoğumuz deneyimsiziz. Dışarıdan ne duysak inanıyoruz boşanmaya dair. Ancak her evlilik, her ilişki farklı olduğu gibi her boşanma da farklı. Gerek boşanma öncesinde, gerekse boşanma sonrasında herkes farklı yollardan geçiyor. Ancak boşanma hakkında bazı gerçekler baki.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Boşanma hakkında söylenen 10 yalan!

Bütün boşanmalar birbirinden farklıdır. Senin evliliğinin nasıl kendi içerisinde kendine has dengeleri varsa, boşanmak da aynı şekilde diğer boşanmalardan ayrışıktır. Boşanma sürecinde elbette diğerlerinin tecrübelerinden faydalanabilirsin; ama sonuçları her daim kendi fikirlerin ışığında elde etmelisin.

Aile bu süreçte her zaman yanındadır

Keşke böyle olsaydı. Çoğu aile bireyleri, evlilik kurumuna olan saygılarından olsa gerek boşanmaları destekleyen bir tutum içerisinde bulunmayabilirler. Her mücadelende olduğu gibi, bu konuda da ailenden destek görmeyi umabilir; ancak beklenmeyen tepkiler ya da tepkisizliklerle karşılaşabilirsin. Ama unutmaman gereken, boşanan tarafın ailen değil; sen olduğu.

Eski eşinle arkadaş kalamazsın

Her zaman geçerli olmaması gereken bir durum. Ona birçok konuda öfkeli olabilir, birçok şey için onu suçlayabilirsin. Ancak ona sadece öfke ile yaklaşmak çok da doğru bir davranış olmayabilir. Eğer çocuğun varsa, ayrıldıktan sonra eski eşine sürekli öfke beslemen olumlu bir davranış olmayacak.

Boşanma sürecinde depresyon kaçınılmaz

Bu konuda bilmen gereken şey, üzüntü ile depresyonun aynı şeyler olmadığıdır. Bu süreçte çok normaldir ki üzüntüyü tadacaksın. Ama bu, depresyona girmek zorunda olduğun anlamına gelmez.

Üzerine ne kadar az düşünürsen, o kadar çabuk kurtulursun

Kendine karşı üç maymunu asla oynamamalısın. Ne duygularını ne de düşüncelerini bastırmak işine yarayacaktır.

Boşanmış olmak, başarısız olduğunun kanıtıdır

Hayır, bu sadece evliliğinin yürümediğini gösterir. Bu, senin bireysel anlamda başarısız olduğunu göstermez.

Avukatın seni yürekten anlar ve seni duygusal anlamda destekler

Durum her zaman böyle değildir. Sadece işini yapmaya çalışan ve işine duygularını karıştırmayan binlerce avukat vardır. Onlardan seni duygusal anlamda desteklemelerini beklemek çok da mantıklı değil. Eğer avukatından duygusal destek de görmek istiyorsan, seçiminde daha özenli davranman lazım.

Arkadaşların hep arkandadır

Listenin son ve en büyük yalanı olabilir. Arkadaşların seni elbette çeşitli konularda destekliyorlardır; ama konu boşanma olunca bu desteği daha az görebilirsin. Kimi insanlar boşanma kararlarına genel olarak sıcak bakmadıkları için, tepkileri de daha farklı olabilir.

Başka ilişkilere yelken açmanın zamanı geldi

Yukarıda yazılanlara paralel olarak, bu kısımda da acele etmene gerek yok. Seni kovalayan olmadığını biliyorsun. Hayatta yaşadığın her değişikliğe nasıl bir dakikada adapte olamıyorsan, bu süreçte de ani hamlelere girişmen gerekmiyor.

Yeni bir ilişkiye ne kadar çabuk başlarsan, boşanmayı o kadar çabuk unutursun

Çivi çiviyi her zaman sökmez. Yeni bir insanı tanımak için hazır olmayabilir ya da onu yanlış tanıyabilirsin.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.