Hava Durumu

Boyalı saç bakımı nasıl olmalı?

Daha sağlıklı ve ışıldayan saçlara sahip olmanızı sağlayacak boyalı saçlar için bakım önerilerini derledik...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2021 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Boyalı saç bakımı nasıl olmalı?

Boyalı saç demek birçok işlem görmüş saç demektir. Saçlar fazla işlem gördükleri zaman hassaslaşır, kuru ve daha kırılgan bir hale gelir. Ayrıca süpürge çalısı gibi mat ve sağlıksız görünürler. İşte tüm bu sorunları önlemek için boyalı saçlara özel bakım yapmak gerekir. 

1- SIK SIK YIKAMAYIN

Haftada 2 ya da 3 kez saçlarınızı yıkamanız yeterli. Fazla yıkama, saç boyasının çabucak akmasına neden olur. Eğer çok yağlı saçlardan muzdaripseniz kuru şampuandan yardım alabilirsiniz.

2- BOYANIN HEMEN ARDINDAN YIKAMAYIN

Boya işleminin hemen ardından yıkamak yerine en az 2 gün geçmesini bekleyin. İlla ki yıkamanız gerekiyorsa, şampuan kullanmayın, saç kremlerinden yardım alın. 

3- KIZIL DAHA FAZLA BAKIM İSTER

Kızıl saç boyaları çok hızlı akar ve rengi çabucak değişebilir. Bu da sık sık boya yaptırmanızı gerektirebilir. Hal böyle olunca, saç çok fazla yıpranacağı için doğal yağlardan yardım almanızda fayda var.

4- BOYALI SAÇLAR İÇİN ÖZEL OLAN ÜRÜNLERİ KULLANIN

Hem şampuanınız hem de saç kreminiz boyalı saçlara özel olarak geliştirilmiş olmalı. Böylece saç renginiz daha uzun süre dayanabilir. Saç renginizi korumak için sülfatsız şampuanlar tercih etmelisiniz.

5- SICAK SUYA DİKKAT

Çok sıcak su saç tellerine zarar verir ve saç renginin açılmasına neden olur. Bu yüzden ılık veya soğuk suyla saçlarınızı yıkayın.

6- DOĞAL BAKIM YAPIN

Boyanın ardından evde doğal bakım yöntemlerine başvurabilirsiniz. Saçlarınıza bakım yağı sürdükten sonra havluya sarıp bir süre bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın. Böylece nemi saçınıza hapsetmiş olursunuz.

7- ISIDAN UZAK DURUN

Saçlarınıza ısıl işlemler uygulamanız daha fazla zarar görmesine neden olur. Saçlarınızı doğal olarak kurutun ve düzleştirici, maşa gibi ürünlerden uzak durun.

8- ALERJİYE DİKKAT

Saç boyasını kullanmadan önce alerji testi yaptırın. Boyaya alerjiniz olması, saç derinizde döküntülere yol açabilir. Bu gibi durumlarda kepek şampuanı kullanmalısınız.

9- VİTAMİN DESTEĞİ ALIN

Biotin, C vitamini, E vitamini ve B vitamini saç sağlığı için son derece iyi olan vitaminlerdir. Saçlarınızın sağlıklı bir hale gelmesi için vitamin takviyelerini deneyebilirsiniz.

10- DENGELİ BESLENİN

Demir zengini besinler saç sağlığının iyileşmesini sağlar. Yağsız et, balık, peynir, yumurta ve ıspanak demir zenginidir.

11- YAZ MEVSİMİNE UYGUN BAKIM

Güneş ışınları saçlara çok fazla zarar verir. Bu nedenle güneşten koruyan saç ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca havuzdaki klor da saçlar için son derece zararlı olduğundan havuza girmeden önce bone takmalısınız.

12- KESTİRMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Boya saç uçlarının kırılmasına eden olabilir. Kırık saç uçlarını düzenli olarak kestirmekten çekinmeyin.

13- SIKI TOPLAMAYIN

Saçlarınızı çok sıkı toplamanız hem baş ağrısı yapar hem de çabucak saç tellerinin kırılmasına neden olur.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.